Μπαχμούτ: Οι Ουκρανοί διαβεβαιώνουν ότι η πόλη δεν έχει καταληφθεί από τους Ρώσους

Μπαχμούτ: Οι Ουκρανοί διαβεβαιώνουν ότι η πόλη δεν έχει καταληφθεί από τους Ρώσους

O επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, είπε ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχό του το δημαρχείο και επομένως και την πόλη «από νομική άποψη». Ο ισχυρισμός του, ωστόσο, διαψεύστηκε από το Κίεβο και δεν επιβεβαιώθηκε από τη Μόσχα.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το περασμένο καλοκαίρι, οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν αυτήν την πόλη, όπου πριν από τον πόλεμο ζούσαν 70.000 άνθρωποι. Μερικές χιλιάδες παρέμειναν στα σπίτια τους, παρά τις οδομαχίες, το συνεχές σφυροκόπημα και τις προσπάθειες του ρωσικού στρατού και των μισθοφόρων της Wagner – με βαρύ τίμημα – να καταλάβουν την πόλη.

Οι Ρώσοι λένε ότι έχουν φτάσει στο κέντρο της πόλης και ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, είπε ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχό του το δημαρχείο και επομένως και την πόλη «από νομική άποψη». Αυτός ο ισχυρισμός του, ωστόσο, διαψεύστηκε από το Κίεβο και δεν επιβεβαιώθηκε από τη Μόσχα.

Ακόμη και αν πέσει η Μπαχμούτ «θα την ξαναπάρουμε», διαβεβαιώνει Ουκρανός στρατιώτης, φέρνοντας σαν παράδειγμα τη Χερσώνα, τη μεγάλη πόλη της νότιας Ουκρανίας, που ανακαταλήφθηκε από τους Ουκρανούς τον περασμένο Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή