Σουηδία: Μια Βρετανίδα με Αλτσχάιμερ κινδύνευει με απέλαση λόγω Brexit

Σουηδία: Μια Βρετανίδα με Αλτσχάιμερ κινδύνευει με απέλαση λόγω Brexit

Oι αρχές της χώρας δεν δείχνουν μέχρι στιγμής να αλλάζουν γραμμή.

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια 74χρονη Βρετανίδα η οποία πάσχει από αλτσχάιμερ βρίσκεται αντιμέτωπη με την απέλαση από τη Σουηδία όπου ζει εδώ και 18 χρόνια, αφού οι τοπικές αρχές απέρριψαν την αίτηση της οικογένειάς της να παραμείνει στη χώρα μετά το Brexit με την αιτιολογία ότι τα χαρτιά της ήταν ελλιπή.

Η οικογένεια παρακάλεσε τις αρχές με προσωπική επιστολή εξηγώντας την κατάστασή της, αλλά την περασμένη εβδομάδα ενημερώθηκε ότι η αστυνομία «πιέζει» για την απομάκρυνση της, ζητώντας από τη βρετανική πρεσβεία να βρει στην γυναίκα ένα ίδρυμα φροντίδας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η βουλευτής των Εργατικών Χίλαρι Μπεν χαρακτήρισε την υπόθεση «βαθιά σοκαριστική» και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέμβει επειγόντως, ενώ ακτιβιστές κάλεσαν τη σουηδική κυβέρνηση να ενεργήσει γρήγορα για να σταματήσει η απέλαση.

Η British in Europe, μια οργάνωση που δημιουργήθηκε για την προστασία των δικαιωμάτων των Βρετανών υπηκόων που ζούσαν στην ΕΕ πριν από το Brexit, έθεσε το θέμα στις Βρυξέλλες.

Η Τζέιν Γκόλντινγκ, δικηγόρος στο Βερολίνο, η οποία είναι συμπρόεδρος της ομάδας, έχει επίσης κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επιστολή της τον περασμένο μήνα και ξανά τη Δευτέρα. «Η εν λόγω γυναίκα και η οικογένειά της δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εξαρχής σε αυτή την κατάσταση. Είχαμε προειδοποιήσει ότι οι ευάλωτοι και οι ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι αυτοί που θα υποφέρουν όταν το Ηνωμένο Βασίλειο και ορισμένες χώρες της ΕΕ, όπως η Σουηδία, αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα σύστημα όπου οι πολίτες θα έπρεπε να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για το καθεστώς τους μετά το Brexit», δήλωσε.

Πηγή: Guardian

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή