Το Λονδίνο καλεί όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να εγκρίνουν και την ένταξη της Σουηδίας – Η Φινλανδία εργάζεται «ακατάπαυστα» για αυτόν τον σκοπό

Το Λονδίνο καλεί όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να εγκρίνουν και την ένταξη της Σουηδίας – Η Φινλανδία εργάζεται «ακατάπαυστα» για αυτόν τον σκοπό

«Είναι μια ιστορική ημέρα για τη Φινλανδία και το ΝΑΤΟ. Όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει τώρα να λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις για να δεχθούν και τη Σουηδία», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και κάλεσε «όλα τα μέλη» της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να εγκρίνουν την ένταξη της Σουηδίας, την οποία επί του παρόντος μπλοκάρουν η Τουρκία και η Ουγγαρία.

«Είναι μια ιστορική ημέρα για τη Φινλανδία και το ΝΑΤΟ. Όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει τώρα να λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις για να δεχθούν επίσης τη Σουηδία, ώστε να μπορούμε να αποτελούμε μια ενωμένη Συμμαχία για την υπεράσπιση της ελευθερίας στην Ευρώπη και στον κόσμο», δήλωσε ο Σούνακ.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο δήλωσε ότι το Ελσίνκι θα εργαστεί «ακατάπαυστα» για να εξασφαλιστεί εγκαίρως η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, λίγο μετά την επίσημη ένταξη της δικής του χώρας ως 31ου μέλους.

«Η ένταξη της Φινλανδίας δεν είναι πλήρης χωρίς την ένταξη της Σουηδίας. Οι εργασίες για να γίνει Σουηδία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ συνεχίζονται ακατάπαυστα», αναφέρει σε ανακοίνωση ο Νιινίστο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT