Ρωσία: Για «τρομοκρατία» διώκεται η 26χρονη που φέρεται να βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Τατάρσκι

Ρωσία: Για «τρομοκρατία» διώκεται η 26χρονη που φέρεται να βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Τατάρσκι

Οι ρωσικές Αρχές υποστηρίζουν ότι η 26χρονη Ντάρια Τρέποβα ενήργησε βάσει οδηγιών που έλαβε από άτομα που εργάζονται για λογαριασμό της Ουκρανίας.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρώσοι ανακριτές απήγγειλαν σήμερα κατηγορίες εις βάρος της 26χρονης Ντάρια Τρέποβα για «τρομοκρατική επίθεση» σε σχέση με τη δολοφονία του στρατιωτικού μπλόγκερ Βλαντλέν Τατάρσκι από έκρηξη βόμβας στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Τατάρσκι, ένθερμος υποστηρικτής της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Μαξίμ Φόμιν, δολοφονήθηκε την Κυριακή σε ένα καφέ στην Αγία Πετρούπολη.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος της Τρέποβα επειδή διέπραξε «μια τρομοκρατική ενέργεια από μια οργανωμένη ομάδα που προκάλεσε εσκεμμένα θάνατο». Οι κατηγορίες επισύρουν ποινή φυλάκισης έως 20 έτη.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται ότι η Τρέποβα ενήργησε βάσει οδηγιών από άτομα που εργάζονται για λογαριασμό της Ουκρανίας.

Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ανέφερε ότι 40 άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη της περασμένης Κυριακής, εκ των οποίων οι 25 νοσηλεύονταν μέχρι σήμερα το πρωί.

Η Τρέποβα μεταφέρθηκε από την Αγία Πετρούπολη στη Μόσχα, όπου οι ανακριτές επρόκειτο να ζητήσουν από το δικαστήριο Μπασμάνι, που βρίσκεται στην ομώνυμη συνοικία, την προφυλάκισή της.

Πλάνα ενός βίντεο από την εκδήλωση στο καφέ της Αγίας Πετρούπολης έδειχναν τον Τατάρσκι να επιδεικνύει το αγαλματίδιο στο ακροατήριό του, προτού αυτό εκραγεί.

Η ρωσική Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή κατηγόρησε σήμερα τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ότι οργάνωσαν τη δολοφονία με τη συνδρομή υποστηρικτών του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι.

Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε, ωστόσο, από την πλευρά του, ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα των εσωτερικών συγκρούσεων στη Ρωσία.

Ο σύζυγος της Τρέποβα δήλωσε χθες, Δευτέρα, στον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας The Insider, ότι πιστεύει πως την έχουν παγιδεύσει.

Ο Τατάρσκι είχε πολεμήσει ο ίδιος στην Ουκρανία στις γραμμές των αυτονομιστικών δυνάμεων και επίσης είχε εκτίσει ποινή στην Ουκρανία για ληστεία τράπεζας.

Πέρυσι, σε ένα βίντεο που τραβήχτηκε σε τελετή στο Κρεμλίνο για τον εορτασμό της μονομερούς προσάρτησης τεσσάρων ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία, ο Τατάρσκι είχε παρουσιαστεί να δηλώνει ότι η Ρωσία πρέπει να «σκοτώσει τους πάντες» και να «ληστέψει τους πάντες» στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή