Τίτλοι τέλους για το Book Depository – Η Amazon κλείνει το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο

Τίτλοι τέλους για το Book Depository – Η Amazon κλείνει το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο

Το βιβλιοπωλείο, με έδρα τη βρετανική πόλη Γκλόστερ, ιδρύθηκε το 2004. Στόχος ήταν να πουλάει 6 εκατομμύρια τίτλους που κάλυπταν μια μεγάλη ποικιλία ειδών και θεμάτων

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Book Depository αναμένεται να κλείσει στο τέλος του Απριλίου, όπως ενημερώθηκαν πωλητές και εκδοτικοί οίκοι. 

Η είδηση έρχεται μετά την ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας Amazon σχετικά με την απόφαση να καταργήσει έναν αριθμό θέσεων στα τμήματα πώλησης Συσκευών και Βιβλίων. 

Το βιβλιοπωλείο, με έδρα τη βρετανική πόλη Γκλόστερ, ιδρύθηκε το 2004 από τους Στούαρτ Φέλτον και Αντριου Κρόφορντ.

Στόχος ήταν να πουλάει 6 εκατομμύρια τίτλους, που κάλυπταν μεγάλη ποικιλία θεμάτων, αντί να πουλάει αποκλειστικά μπεστ σέλερ βιβλία. 

Και ενώ αρχικά ήταν αντίπαλος της Amazon, το 2011 εξαγοράστηκε από τον κολοσσό του λιανεμπορίου προκαλώντας ανησυχίες σε κομμάτι του εκδοτικού κόσμου για την επιρροή που θα ασκούσε η αμερικανική εταιρεία στην αγορά βιβλίου της Βρετανίας. 

Οπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται ο Guardian, οι πωλητές και οι συνεργάτες από τους εκδοτικούς οίκους έλαβαν ένα μέιλ το οποίο έγραφε ότι το Book Depository κλείνει και οι πελάτες θα μπορούν να κάνουν τις παραγγελίες τους μέχρι τις 26 Απριλίου.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρώσουμε μια εκκαθάριση της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής των καταχωρίσεών μας ως πωλητές στην αγορά, καθώς και του κλεισίματος του ιστοτόπου», έγραψε ο Αντι Τσαρτ, επικεφαλής της διαχείρισης προμηθευτών.  

«Με την ευκαιρία, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων στο Book Depository και των αγαπητών πελατών για την υποστήριξη σας όλα αυτά τα χρόνια και τη βοήθεια στο να κάνουμε τα έντυπα βιβλία πιο προσβάσιμα στους αναγνώστες όλου του κόσμου». 

Με πληροφορίες από το The Guardian 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή