Βελγική έρευνα στα γραφεία ΕΛΚ

Βελγική έρευνα στα γραφεία ΕΛΚ

Εκπρόσωποι των βελγικών αστυνομικών αρχών, σε συνεργασία με τις γερμανικές, επισκέφθηκαν χθες τα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, όπως επιβεβαιώνουν πηγές από το κόμμα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Εκπρόσωποι των βελγικών αστυνομικών αρχών, σε συνεργασία με τις γερμανικές, επισκέφθηκαν την Τρίτη τα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, όπως επιβεβαιώνουν πηγές από το κόμμα.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Euractiv που έκανε λόγο για έφοδο των αστυνομικών αρχών του Βελγίου στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με πηγή από το ΕΛΚ, η επίσκεψη των Αρχών συνδέεται με έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θουριγγία της Γερμανίας, χωρίς να διευκρινίζεται ποια είναι αυτή.

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι πρόκειται για έρευνα που αφορά πρώην συνεργάτη του προέδρου του κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ και όχι τωρινούς υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό που στην ουσία εξετάζεται είναι το πόσο καιρό υπήρξε συνεργάτης του ΕΛΚ και πόσα χρήματα είχε λάβει στη διάρκεια αυτής της συνεργασίας.

«Το ΕΛΚ συνεργάζεται με πλήρη διαφάνεια με τις εμπλεκόμενες αρχές, παρέχοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες και έγγραφα», σημειώνουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: «Καθώς πρόκειται για νομική έρευνα που είναι σε εξέλιξη, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή