ΗΠΑ: Παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2024 καταγγέλλει ο Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ: Παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2024 καταγγέλλει ο Ντόναλντ Τραμπ

Λίγες ώρες μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του από τη δικαιοσύνη στη Νέα Υόρκη

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερικές ώρες αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες από δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ο ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε «παρέμβαση» της δικαιοσύνης στις προεδρικές εκλογές του 2024, στις οποίες ονειρεύεται να «ανακαταλάβει» τον Λευκό Οίκο.

«Δεν φανταζόμουν ποτέ πως είναι δυνατό κάτι τέτοιο στην Αμερική», ισχυρίστηκε.

«Το μόνο έγκλημα που διέπραξα ποτέ ήταν πως υπερασπίστηκα το έθνος μας εναντίον αυτών που επιδιώκουν να το καταστρέψουν», δήλωσε ο μεγιστάνας των ακινήτων σε ομιλία του με ακροατήριο υποστηρικτές του στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, καταφερόμενος εναντίον του εισαγγελέα του Μανχάταν Αλβιν Μπραγκ, που του άσκησε τη δίωξη.

 

O Τραμπ κατηγόρησε τον Μπραγκ ότι έχει βάλει στόχο να τον πιάσει «πριν μάθει οτιδήποτε». Είπε ότι ο δικαστής της υπόθεσης, ο Χουάν Μέρτσαν, είναι «ένας δικαστής τον που μισεί».

Παράλληλα εξαπέλυσε νέες βολές εναντίον όλων των εκκρεμών νομικών υποθέσεων εναντίον του, από τον χειρισμό των απόρρητων εγγράφων που μεταφέρθηκαν στο Μαρ-α-Λάγκο όταν μετακόμισε από τον Λευκό Οίκο στις αρχές του 2021, την έρευνα για την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ και την υπόθεση εκλογικής παρέμβασης που αντιμετωπίζει στη Τζόρτζια από τις εκλογές του 2020.

Ο Τραμπ εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την υπόθεση των εγγράφων που ερευνά ο ειδικός σύμβουλος Τζακ Σμιθ, τον οποίο αποκάλεσε πολλές φορές «τρελό». Είπε ότι οι υποθέσεις ισοδυναμούν με προσπάθεια να ματαιωθεί η τρίτη του υποψηφιότητα για την προεδρία, κάνοντας λόγο για «μαζική εκλογική παρέμβαση σε κλίμακα που δεν έχει ξαναγίνει». Ωστόσο δεν προσέφερε κανένα στοιχείο για να στηρίξει τον ισχυρισμό του ότι προέβησαν στις ενέργειές τους προκειμένου να υπονομεύσουν την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο, όπως σημειώνει το Reuters.

Συγκεντρωμένοι μπροστά του στην αίθουσα χορού στο Μαρ-α-Λάγκο ήταν αρκετοί μαχητικοί, σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές του Τραμπ, μεταξύ των οποίων οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν και Ματ Γκέιτζ, ο επί χρόνια πράκτορας Ρότζερ Στόουν, ο κατασκευαστής μαξιλαριών Μάικ Λίντελ, ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γερμανία Ρίτσαρντ Γκρενέλ και οι γιοι του Τραμπ Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και Έρικ Τραμπ.

Η σύζυγος του Τραμπ, Μελάνια, δεν εθεάθη στην αίθουσα.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή