Σάνα Μάριν: Παραιτήθηκε από την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών μετά την ήττα στις φινλανδικές εκλογές

Σάνα Μάριν: Παραιτήθηκε από την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών μετά την ήττα στις φινλανδικές εκλογές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή της από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Φινλανδίας ανακοίνωσε την Τετάρτη η Σάνα Μάριν, μετά την ήττα στις εκλογές της Κυριακής. 

Η απερχόμενη πρωθυπουργός της χώρας σημείωσε ότι θα παραμείνει βουλευτής, ενώ τόνισε ότι δεν θεωρεί πιθανό να αναλάβει κάποιο υπουργικό χαρτοφυλάκιο στον υπό διαμόρφωση κυβερνητικό συνασπισμό. 

Παράλληλα, με δεδομένο ότι δημοσιεύματα την έχουν συνδέσει με την προεδρία της Κομισιόν στο μέλλον (όταν λήξει η θητεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν), η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δεχτεί καμία πρόταση για πόστο εκτός συνόρων. 

Υπενθυμίζεται ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ηττήθηκε στις κάλπες της Κυριακής σε μια εκλογική αναμέτρηση που κρίθηκε σε ποσοστά μικρότερα της μονάδας.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της τέως πρωθυπουργού ήρθε τρίτο με 19,9%, ποσοστό με το οποίο ωστόσο αύξησε τις έδρες που είχε έως τώρα στο Κοινοβούλιο. Επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Πέτερι Oρπο, ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος «Εθνική Συμμαχία», το οποίο ήρθε πρώτο με 20,8%, αυξάνοντας κατά 3,6% το ποσοστό του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Εντυπωσιακή ήταν επίσης η άνοδος της Ακροδεξιάς, καθώς οι «Φινλανδοί» ήρθαν δεύτεροι με 20,1%, το μεγαλύτερο ποσοστό που έχουν λάβει στην ιστορία τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή