Βρετανία: Για πρώτη φορά επίσημη αναφορά σε «βασίλισσα Καμίλα», στα προσκλητήρια της στέψης

Βρετανία: Για πρώτη φορά επίσημη αναφορά σε «βασίλισσα Καμίλα», στα προσκλητήρια της στέψης

Θεωρείται ότι ήρθε η ώρα να πάρει τον κανονικό της τίτλο, πλάι στον Κάρολο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον όρο «βασίλισσα Καμίλα» χρησιμοποιεί για πρώτη φορά επισήμως ο αγγλικός βασιλικός οίκος στο προσκλητήριο που αποστέλλεται σε περίπου 2.000 επιφανείς καλεσμένους για τη στέψη του Καρόλου Γ’ στο Λονδίνο, σε έναν μήνα.

Με τον θάνατο της Ελισάβετ, το 2022, η σύζυγος του Καρόλου, Καμίλα, έλαβε τον τίτλο της βασιλικής συζύγου («queen consort»), αλλά πλέον ήρθε η ώρα να πάρει τον τίτλο της βασίλισσας στο πλευρό του Καρόλου.

Η καλοφτιαγμένη πρόσκληση, η οποία είναι τυπωμένη σε ανακυκλωμένη κάρτα και περιλαμβάνει ένα εικονογραφημένο πλαίσιο από αγριολούλουδα, φέρει το κείμενο: «Η στέψη των μεγαλειοτήτων τους, Βασιλέως Καρόλου Γ’ και Βασιλίσσης Καμίλα».

Βρετανία: Για πρώτη φορά επίσημη αναφορά σε «βασίλισσα Καμίλα», στα προσκλητήρια της στέψης-1

Αν και ποτέ δεν πήρε θέση στην καρδιά των περισσότερων Βρετανών, πλέον μεγάλος αριθμός τους αποδέχεται την Καμίλα στο πλάι του νέου τους βασιλιά, καθώς το προφίλ της έχει σταδιακά ενισχυθεί, σε σχέση με το ναδίρ όπου έφτασε όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε πει σε τηλεοπτική συνέντευξή της ότι στον γάμο της με τον Κάρολο «υπήρχαμε τρεις».

Οπως δηλώνει πηγή του παλατιού Μπάκιγχαμ στο CNN, ήταν λογικό να γίνεται αναφορά στην Καμίλα ως βασιλική σύζυγος μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, για να μη συγχέεται με την αποδημήσασα βασίλισσα, όμως, τώρα, με τη στέψη του Καρόλου, ήρθε η στιγμή να πάρει τον κανονικό τίτλο της.

«Το “Βασίλισσα Καμίλα” είναι ο κατάλληλος τίτλος δίπλα στο “Βασιλιά Κάρολο”, στην πρόσκληση», πρόσθεσε η πηγή από το παλάτι. «Η στέψη είναι επίσης η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσει να χρησιμοποιείται το “queen Camilla” με επίσημη ιδιότητα. Ολες οι πρώην βασιλικές σύζυγοι ήταν γνωστές ως “βασίλισσα”, συν το μικρό τους όνομα», εξήγησε.

Η τελετή της στέψης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον στις 6 Μαΐου, στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, στο κεντρικό Λονδίνο.

Πηγή: CNN

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή