Τσαβούσογλου: «Απαράδεκτη» η συνάντηση του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Κιλιτσντάρογλου

Τσαβούσογλου: «Απαράδεκτη» η συνάντηση του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Κιλιτσντάρογλου

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η συνάντηση του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Κιλιτσντάρογλου αντίκειται στους κανόνες της διπλωματίας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι η συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη Τζεφ Φλέικ με τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ήταν «απαράδεκτη».

Μιλώντας από τις Βρυξέλλες μετά από συνάντηση του ΝΑΤΟ, κατά την οποία η Συμμαχία υποδέχθηκε και επισήμως τη Φινλανδία στο μπλοκ, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η συνάντηση του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Κιλιτσντάρογλου αντίκειται στους κανόνες της διπλωματίας.

«Πυρά» κατά Φλέικ και από Ερντογάν

Υπενθυμίζεται ότι και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πρόσφατα εξαπολύσει «πυρά» κατά του Αμερικανού πρέσβη αλλά και του Τζο Μπάιντεν.

«Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα στην Αμερική», είχε πει ο Τούρκος πρόεδρος. «Από τη μια ο Mπάιντεν μιλάει από εκεί, από την άλλη ο πρέσβης του Μπάιντεν εδώ πάει και επισκέπτεται τον “bye bye” Κεμάλ. Είναι ντροπή, βάλε το μυαλό σου να δουλέψει. Εσύ είσαι πρέσβης. Αυτός που πρέπει να απευθυνθείς είναι ο πρόεδρος. Εσύ τώρα με ποιον τρόπο θα ζητήσεις ραντεβού από τον πρόεδρο;», δήλωσε.

«Οι πύλες μας για τον πρέσβη έχουν κλείσει. Δεν μπορεί να ξαναμπεί. Γιατί; Διότι πρέπει να ξέρεις τα όριά σου. Θα πρέπει, ως πρέσβης, να ξέρεις τα καθήκοντά σου. Οσο δεν μαθαίνεις, αυτή η πύλη (της προεδρίας) δεν είναι έτσι, “περάστε”. Δεν μπορείς να μπεις»!

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή