Κρεμλίνο: Πούτιν και Λουκασένκο δεν συζήτησαν την τοποθέτηση πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία

Κρεμλίνο: Πούτιν και Λουκασένκο δεν συζήτησαν την τοποθέτηση πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν συζήτησε την τοποθέτηση ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών όπλων -δηλαδή διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων- στη Λευκορωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν συζήτησε την τοποθέτηση ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών όπλων -δηλαδή διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων- στη Λευκορωσία στις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο σήμερα στη Μόσχα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία θα τοποθετήσει μικρότερου βεληνεκούς «τακτικά» πυρηνικά όπλα στο έδαφος της γειτονικής της χώρας, μια κίνηση που η Μόσχα λέει πως αναγκάστηκε να κάνει εξαιτίας της επέκτασης της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι διεθνή μέσα τις προηγούμενες μέρες υποστήριζαν ότι, μεταξύ των διμερών θεμάτων που θα συζητούσαν οι δύο ηγέτες στη συνάντησή τους, θα περιλαμβανόταν και η στάθμευση τακτικών πυρηνικών όπλων σε λευκορωσικό έδαφος στα σύνορα με την Πολωνία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή