Qatargate: Αποφυλακίζεται με «βραχιολάκι» ο Παντσέρι

Qatargate: Αποφυλακίζεται με «βραχιολάκι» ο Παντσέρι

Σύμφωνα με τη «Le Soir», η οποία επικαλείται τον δικηγόρο του Παντσέρι, επικυρώθηκε η απόφαση ο πρώην ευρωβουλευτής να αφεθεί ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. 

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών καλούνταν σήμερα να αποφασίσει αν ο Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι -φερόμενος ως «εγκέφαλος» του σκανδάλου Qatargate– θα αφεθεί εκτός φυλακής με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ή αν θα παραμείνει στις φυλακές του Σεν Ζιλ, όπου κρατείται από τις 9 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τη «Le Soir», η οποία επικαλείται τον δικηγόρο του Παντσέρι, επικυρώθηκε τελικά η απόφαση ο πρώην ευρωβουλευτής να αφεθεί ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Αυτό σημαίνει πως θα αφεθεί ελεύθερος μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο, ο Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι είχε υπογράψει «μνημόνιο συνεργασίας» με τις βελγικές αρχές, σύμφωνα με το οποίο δεσμευόταν «να ενημερώσει προσωπικά το δικαστικό σώμα και τους ερευνητές για τον τρόπο λειτουργίας, τις οικονομικές συμφωνίες με τρίτα κράτη», αλλά και για την «εμπλοκή γνωστών και αγνώστων στη δικογραφία, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητας των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσαν». Αντάλλαγμα για τις πληροφορίες αυτές θα ήταν μειωμένη ποινή, βάσει ενός βελγικού νόμου που ενθαρρύνει τους «pentiti» (μετανοήσαντες) να συνεργαστούν με τις Αρχές.

Σημειώνεται ότι η Εύα Καϊλή και ο Βέλγος ευρωβουλευτής, Μαρκ Ταραμπέλα, που εμπλέκονται επίσης στο σκάνδαλο που συγκλόνισε το Ευρωκοινοβούλιο, παραμένουν κρατούμενοι. Στις 13 Απριλίου το προδικαστικό συμβούλιο θα επανεξετάσει το αίτημα της Εύας Καϊλή για αποφυλάκιση.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και ο σύντροφός της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος, όμως, κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος με βραχιολάκι.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή