Β. Ιρλανδία: Ανησυχία για κύμα βίαιων διαμαρτυριών πριν την επίσκεψη Μπάιντεν

Β. Ιρλανδία: Ανησυχία για κύμα βίαιων διαμαρτυριών πριν την επίσκεψη Μπάιντεν

Πληροφορίες για επικείμενες επιθέσεις ακραίων Καθολικών στο Λόντοντερι

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αστυνομική Διεύθυνση της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI) προειδοποίησε για ταραχές από αντιφρονούντες Καθολικούς το Σαββατοκύριακο του Πάσχα των Καθολικών, ημέρες πριν από την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανέφερε την Πέμπτη το BBC.

Η αναταραχή από άτομα που χρησιμοποιούν βία για να αντιταχθούν στη θέση της Βόρειας Ιρλανδίας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια να παρασυρθούν αξιωματικοί σε επιθέσεις με όπλα ή βόμβες, δήλωσε το BBC σε δημόσια ενημέρωση του αρχηγού αστυφύλακα Simon Byrne.

Το PSNI έχει κάνει προσωρινές αλλαγές στις βάρδιες εργασίας για να βάλει περισσότερους αξιωματικούς σε καθήκοντα πρώτης γραμμής, είπε.

Ο βοηθός αρχηγός αστυφύλακας Μπόμπι Σίνγκλετον είπε ότι το PSNI διέθετε «πολύ ισχυρές πληροφορίες της κοινότητας» ότι σχεδιάζονταν επιθέσεις στο Λονδίνοντερι, μια πόλη κοντά στα σύνορα με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, ανέφερε το BBC.

Η προειδοποίηση της αστυνομίας έρχεται πριν από την επίσκεψη του προέδρου Μπάιντεν την επόμενη εβδομάδα και αφού η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5 αύξησε το επίπεδο απειλής από την εγχώρια τρομοκρατία στη Βόρεια Ιρλανδία σε «σοβαρό».

Υπάρχει σποραδική βία στη Βόρεια Ιρλανδία από μικρές ομάδες που διατήρησαν το επίπεδο απειλής ως επί το πλείστον σε «σοβαρό» από τότε που εισήχθη το σύστημα το 2010.

Τον Φεβρουάριο, ο επικεφαλής επιθεωρητής ντετέκτιβ Τζον Κάλντγουελ πυροβολήθηκε πολλές φορές από δύο ένοπλους, μια επίθεση που η αστυνομία υποπτεύεται ότι πραγματοποιήθηκε από τη μαχητική ομάδα του Νέου Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (New IRA) που επιδιώκει να συγχωνεύσει τη Βόρεια Ιρλανδία με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή