HΠΑ: Πώς διασώζεται μια έγκυος σε απομακρυσμένο νησί 80 κατοίκων της Αλάσκας;

HΠΑ: Πώς διασώζεται μια έγκυος σε απομακρυσμένο νησί 80 κατοίκων της Αλάσκας;

Aυτού του είδους οι διασώσεις είναι συνηθισμένες σε μια πολιτεία που έχει σχεδόν 2 1/2 φορές το μέγεθος του Τέξας και έχει περισσότερη ακτογραμμή από ό,τι οι 48 χαμηλότερες πολιτείες μαζί.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αεροπορική Εθνική Φρουρά της Αλάσκας ταξίδεψε σχεδόν 660 μίλια (1.062 χιλιόμετρα) για να διασώσει μια έγκυο γυναίκα σε ένα μικρό νησί 2 μίλια (3 χιλιόμετρα) από τη Ρωσία, αντανακλώντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στη μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ, όπου οι πιο απομακρυσμένες περιοχές δεν έχουν δρόμους και τα νοσοκομεία μπορεί να απέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει αεροδιάδρομος, οι διασώστες πέταξαν με ένα δικινητήριο ελικόπτερο από την περιοχή του Άνκορατζ στο νησί που βρίσκεται στο Βερίγγειο Πορθμό. Ένα αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης το συνόδευε μέσα από ορεινά περάσματα και το ανεφοδίασε στον αέρα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της 5ωρης πτήσης.

Aυτού του είδους οι διασώσεις είναι συνηθισμένες σε μια πολιτεία που έχει σχεδόν 2 1/2 φορές το μέγεθος του Τέξας και έχει περισσότερη ακτογραμμή από ό,τι οι 48 χαμηλότερες πολιτείες μαζί.

«Η κλήση για τη διάσωση έγινε το πρωί της Δευτέρας», δήλωσε η Σάρα Γουόρεν αξιωματικός υπηρεσίας της Αεροπορικής Φρουράς.

Οι αρχές ενημερώθηκαν για μια έγκυο γυναίκα με έντονους πόνους στο Diomede, ένα χωριό 80 κατοίκων στη δυτική πλευρά του νησιού Little Diomede ενός παραδοσιακού χωριού των Εσκιμώων Ingalikmiut, οι κάτοικοι του οποίου ζουν βιοποριστικά, κυνηγώντας φώκιες, πολικές αρκούδες και μπλε καβούρια.

Το νησί χωρίζεται από το Big Diomede, το οποίο ανήκει στη Ρωσία, από 3 χιλιόμετρα (2 μίλια) παγωμένου πάγου της θάλασσας Bering αυτή την εποχή του χρόνου. Η διεθνής γραμμή ημερομηνίας περνάει ανάμεσα στα δύο νησιά.

Τη διάσωση επιδείνωσε όχι μόνο η παρατεταμένη ομίχλη από τους θαλάσσιους πάγους, αλλά και η διακοπή ρεύματος. Οι κάτοικοι καλούσαν κάθε ώρα το πλησιέστερο νοσοκομείο παρέχοντας ενημερώσεις για την κατάσταση της γυναίκας και στη συνέχεια έκλειναν τα τηλέφωνα για να εξοικονομήσουν ενέργεια. Ένας γιατρός θα μετέδιδε στη συνέχεια τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σε εκείνους που βρίσκονται στην κοινή βάση στο Άνκορατζ. 

Εν τέλει η γυναίκα μεταφέρθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα στο νοσοκομείο με την Αεροπορική Εθνοφρουρά της Αλάσκας να καταγράφει την 14η διάσωση για φέτος.

Πηγή: Associated Press

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή