Κίνα: Εξι άνδρες καταδικάστηκαν για υπόθεση trafficking με αλυσοδεμένη γυναίκα

Κίνα: Εξι άνδρες καταδικάστηκαν για υπόθεση trafficking με αλυσοδεμένη γυναίκα

Οι αρχές είχαν διαψεύσει αρχικώς ότι η υπόθεση αυτή σχετίζεται με τη διακίνηση ανθρώπων, φαινόμενο αρκετά συχνό στην κινεζική επαρχία, όπου δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες σε ηλικία γάμου.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kινεζικό δικαστήριο καταδίκασε έξι άτομα σε έως και 11 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση κακοποίησης γυναίκας στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσού, που εμφανιζόταν σε βίντεο αλυσοδεμένη από τον λαιμό.

Το βίντεο, το οποίο δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και το είδαν εκατομμύρια άνθρωποι, προκάλεσε πλήθος συζητήσεων σχετικά με τη μεταχείριση των γυναικών και ειδικότερα με τη διακίνηση νυφών σε αγροτικές περιοχές.

Ανδρας ονόματι Ντονγκ Ζιμίν αγόρασε τη γυναίκα έναντι 5.000 γιουάν (727,26 δολ.) και την είχε αλυσοδεμένη σε δωμάτιο χωρίς ήλιο, ηλεκτρισμό και τρεχούμενο νερό από το 2017, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι τοπικές δικαστικές αρχές. Ο Ντονγκ καταδικάστηκε την Πέμπτη σε φυλάκιση εννέα ετών για κακοποίηση και παράνομη φυλάκιση, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Η γυναίκα, που φέρεται να έπασχε από σχιζοφρένεια, είχε πουληθεί δύο φορές προτού καταλήξει με τον Ντονγκ. Απέκτησε οκτώ παιδιά όσο βρισκόταν υπό τον έλεγχο του, από το 1999 έως το 2020.

Αλλα πέντε άτομα που την αγόρασαν και την πούλησαν καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 8 έως 11 ετών για εμπορία γυναικών, ανέφερε το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τις αρχές, η γυναίκα είχε πέσει θύμα απαγωγής από το χωριό της στην επαρχία Γιουνάν, δηλαδή περίπου 2.000 χλμ. από τον τόπο όπου εντοπίστηκε. Στη συνέχεια την πούλησαν πολλές φορές, εκ των οποίων μία το 1998 προς 5.000 γιουάν.

Οι αρχές είχαν διαψεύσει αρχικώς ότι η υπόθεση αυτή σχετίζεται με τη διακίνηση ανθρώπων, φαινόμενο αρκετά συχνό στην κινεζική επαρχία, όπου δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες σε ηλικία γάμου.

Η πολιτική του ενός παιδιού, που ίσχυε στην Κίνα επί σχεδόν 40 χρόνια έως το 2016, είχε ως αποτέλεσμα να γεννιούνται περισσότερα αγόρια, καθώς τα ζευγάρια τα προτιμούσαν, και κατά συνέπεια να μην υπάρχουν αρκετές γυναίκες.

Αυτή η ανισορροπία οδήγησε σε μεγάλο αριθμό απαγωγών νεαρών γυναικών, οι οποίες αναγκάζονταν να παντρευτούν με τη βία σε χωριά όπου οι άνδρες ήταν πολύ περισσότεροι αριθμητικά από τις γυναίκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή