Σκάφος με 400 μετανάστες ακυβέρνητο μεταξύ Ελλάδας και Μάλτας

Σκάφος με 400 μετανάστες ακυβέρνητο μεταξύ Ελλάδας και Μάλτας

Την περασμένη εβδομάδα 440 μετανάστες διασώθηκαν ανοιχτά της Μάλτας έπειτα από μια πολύπλοκη επιχείρηση 11 ωρών σε φουρτουνιασμένη θάλασσα από το σκάφος Geo Barents.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα σκάφος με περίπου 400 επιβαίνοντες παρασύρεται μεταξύ Ελλάδας και Μάλτας και παίρνει νερό, ανέφερε η υπηρεσία υποστήριξης Alarm Phone, μετά την απότομη αύξηση των μεταναστευτικών σκαφών που διασχίζουν τη Μεσόγειο από τη Βόρεια Αφρική.

Η Alarm Phone ανέφερε στο Twitter ότι έλαβε κλήση από το σκάφος, το οποίο αναχώρησε από το Τομπρούκ, στη Λιβύη, κατά τη διάρκεια της νύχτας και ότι ενημέρωσε τις αρχές. Όμως οι αρχές δεν είχαν ξεκινήσει μέχρι στιγμής επιχείρηση διάσωσης, πρόσθεσαν.

Η γερμανική ΜΚΟ Sea-Watch International ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι βρήκε το σκάφος με δύο εμπορικά πλοία σε κοντινή απόσταση, προσθέτοντας ότι οι αρχές της Μάλτας είχαν δώσει εντολή στα πλοία να μην προβούν σε διάσωση και ότι το ένα από αυτά κλήθηκε απλώς να το εφοδιάσει με καύσιμα.

H Alarm Phone ανέφερε ότι οι άνθρωποι στο πλοίο ήταν πανικόβλητοι, ενώ αρκετοί από αυτούς χρειάζονταν ιατρική φροντίδα. Το σκάφος είχε ξεμείνει από καύσιμα και το κάτω κατάστρωμα ήταν γεμάτο νερό, ενώ ο καπετάνιος είχε φύγει και δεν υπήρχε κανείς που να μπορεί να το οδηγήσει, όπως είπαν.

Μια άλλη ΜΚΟ, η γερμανική RESQSHIP, δήλωσε την Κυριακή ότι τουλάχιστον 23 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Μεσόγειο σε άλλο ναυάγιο.

Την περασμένη εβδομάδα 440 μετανάστες διασώθηκαν ανοιχτά της Μάλτας έπειτα από μια πολύπλοκη επιχείρηση 11 ωρών σε φουρτουνιασμένη θάλασσα από το σκάφος Geo Barents της φιλανθρωπικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ).

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή