Μασσαλία: Βρέθηκε και τέταρτη σορός – «Υπάρχουν ελπίδες» για επιζώντες

Μασσαλία: Βρέθηκε και τέταρτη σορός – «Υπάρχουν ελπίδες» για επιζώντες

Οι ταυτότητες των θυμάτων δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί - Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια της έκρηξης

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και τέταρτη σορός βρέθηκε κάτω από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, όπου οι διασώστες εξακολουθούν, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, να καταβάλλουν προσπάθειες για να ανακαλύψουν επιζώντες.

Μασσαλία: Βρέθηκε και τέταρτη σορός – «Υπάρχουν ελπίδες» για επιζώντες-1
Φωτ. Associated Press

«Βρέθηκαν τέσσερις σοροί», δήλωσε ο υπουργός Στέγασης, Ολιβιέ Κλάιν, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στον τόπο της καταστροφής.

Το πρωί είχε ανασυρθεί τρίτη σορός από τα συντρίμμια, μετά τις δύο που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως είχαν ανακοινώσει οι αρχές.

Οι ταυτότητες των θυμάτων δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Ελπίδες για επιζώντες

Τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, συνεπώς, μετά την κατάρρευση της πολυκατοικίας στην καρδιά της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας, κοντά σε συνοικία γνωστή για τα μπαρ και τα εστιατόριά της.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν ελπίδες» να βρεθούν επιζώντες, δήλωσε σήμερα από τον τόπο της τραγωδίας ο δήμαρχος της Μασσαλίας, Μπενουά Παγιάν.

Μασσαλία: Βρέθηκε και τέταρτη σορός – «Υπάρχουν ελπίδες» για επιζώντες-2
BFMTV/via REUTERS

Περίπου εκατό διασώστες, με τη βοήθεια σκύλων, drones και ανιχνευτών θερμότητας εργάζονται αδιάκοπα σε δύσκολες συνθήκες, με τη φωτιά να εξακολουθεί να σιγοκαίει κάτω από τα χαλάσματα, επιχειρώντας να βρουν παγιδευμένους.

«Η φωτιά δεν επεκτάθηκε παντού, υπάρχει ελπίδα να υπάρχουν ακόμη ζωντανοί», δήλωσε επίσης ο διοικητής των πυροσβεστών της Μασσαλίαςν Λιονέλ Ματιέ, κάνοντας λόγο για «μάχη με τον χρόνο».

«Απόψε ο πόνος και η οδύνη είναι μεγάλοι», είχε δηλώσει μερικές ώρες νωρίτερα ο δήμαρχος, όταν οι πυροσβέστες είχαν ανακοινώσει πως βρήκαν δύο σορούς μέσα στα χαλάσματα της πολυκατοικίας στον αριθμό 17 της οδού Τιβολι, όπου υπήρχαν πέντε διαμερίσματα και η οποία κατέρρευσε ξαφνικά έπειτα από τεράστια έκρηξη.

«Με δεδομένες τις ιδιαίτερες δυσκολίες της επιχείρησης, η απομάκρυνση των σορών θα πάρει χρόνο», διευκρίνισαν οι διασώστες που εργάζονται ακατάπαυστα μέρα – νύχτα.

Μασσαλία: Βρέθηκε και τέταρτη σορός – «Υπάρχουν ελπίδες» για επιζώντες-3
Twitter @TheLastPharaon/via REUTERS 

Συνεχίζεται η έρευνα

Η εισαγγελέας της Μασσαλίας, Ντομινίκ Λοράνς, σημείωσε χθες, Κυριακή, το βράδυ ότι μεταξύ των αγνοουμένων είναι «άνθρωποι κάποιας ηλικίας και ένα νεαρό ζευγάρι περίπου 30 ετών». Δεν υπάρχουν παιδιά ή ανήλικοι, είχε προσθέσει.

Περίπου 200 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις γειτονικές πολυκατοικίες για προληπτικούς λόγους. Σύλλογοι γονέων της περιοχής και κάτοικοι κινητοποιήθηκαν για να προσφέρουν κατάλυμα, ρούχα και ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες.

Η δημαρχία ανακοίνωσε την παροχή καταλυμάτων, ενώ έχει ανοίξει ένα κέντρο υποδοχής όπου παρέχεται ψυχολογική στήριξη στους συγγενείς των αγνοούμενων.

Η έρευνα για τα αίτια της έκρηξης συνεχίζεται. Σύμφωνα με τις αρχές, εξετάζεται το σενάριο να σημειώθηκε έκρηξη αερίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή