Ταϊβάν: Πώς τα σήματα της πολεμικής αεροπορίας σατιρίζουν τον Σι Τζινπίνγκ και γίνονται ανάρπαστα

Ταϊβάν: Πώς τα σήματα της πολεμικής αεροπορίας σατιρίζουν τον Σι Τζινπίνγκ και γίνονται ανάρπαστα

Η απειλούμενη με εξαφάνιση μαύρη αρκούδα της Φορμόζα θεωρείται σύμβολο της ταυτότητας της Ταϊβάν. 

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κάτοικοι της Ταϊβάν σπεύδουν να αγοράσουν αυτοκόλλητα, τα οποία έχουν γίνει δημοφιλή από τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας και τα οποία απεικονίζουν μια μαύρη αρκούδα της Φορμόζα να χτυπά τον «Γουίνι-το-Αρκουδάκι» ένα καρτούν που πολλοί στην Κίνα και την Δύση παρομοιάζουν με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Η απειλούμενη με εξαφάνιση μαύρη αρκούδα της Φορμόζα θεωρείται σύμβολο της ταυτότητας της Ταϊβάν. 

Ο σχεδιαστής του σκίτσου αναφέρει στο Reuters τεράστια αύξηση στις παραγγελίες μετά τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας στο μπράτσο ενός πιλότου της πολεμικής αεροπορίας. «Ήθελα να τονώσω το ηθικό των στρατευμάτων μας», δήλωσε ο Άλεκ Χσου, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος Wings Fan Goods Shop.

Το σήμα δείχνει μια θυμωμένη μαύρη αρκούδα της Φορμόζα να κρατάει τη σημαία της Ταϊβάν και να χτυπάει τον Γουίνι, με το σύνθημα «Scramble!» – αναφερόμενο σε αυτό που οι πιλότοι έχουν αναγκαστεί να κάνουν με αυξημένη συχνότητα τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς η Κίνα στέλνει περισσότερα αεροσκάφη στη ζώνη αναγνώρισης της αεράμυνας του νησιού.

«Πού μπορούμε να βρούμε ένα τέτοιο! Εγγυημένα θα γίνουν μπεστ σέλερ!» έγραψε η de facto πρεσβεία της Ταϊβάν στις ΗΠΑ σε ένα tweet τη Δευτέρα.

Οι συγκρίσεις ξεκίνησαν το 2013, όταν ο Σι επισκέφθηκε τις ΗΠΑ και συνάντησε τον τότε ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, με ορισμένους σχολιαστές να διακρίνουν ομοιότητές του με τους χαρακτήρες Γουίνι το Αρκουδάκι και Τίγρης. Ορισμένοι ανέφεραν ότι αυτού του είδους οι αστεϊσμοί είναι ο λόγος απόσυρσης της ταινίας «Γουίνι το Αρκουδάκι» από την Κίνα.

Mε πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή