Μασσαλία: Μειώνονται οι ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων από την κατάρρευση της πολυκατοικίας

Μασσαλία: Μειώνονται οι ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων από την κατάρρευση της πολυκατοικίας

Στο μεταξύ οι ερευνητές προσπαθούν να καθορίσουν τα αίτια της έκρηξης που προκάλεσε την κατάρρευση, με το ενδεχόμενο να υπήρξε διαρροή αερίου να είναι το πιθανότερο.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειώνονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στα ερείπια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε την Κυριακή στη Μασσαλία, στη νοτιοανατολική Γαλλία, ενώ οι ερευνητές προσπαθούν να κατανοήσουν τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη που οδήγησε στην κατάρρευση του κτιρίου.

Μέχρι στιγμής στα ερείπια της πολυκατοικίας έχουν εντοπιστεί έξι πτώματα, ενώ δύο άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται περισσότερες από 48 ώρες μετά την κατάρρευση του κτιρίου, που βρισκόταν στο νούμερο 17 της οδού Τιβολί.

«Ο απολογισμός παραμένει ο ίδιος, οι επιχειρήσεις συνεχίζονται» προκειμένου να βρεθούν επιζώντες, δήλωσε εκπρόσωπος των πυροσβεστών.

Οπως είχε δηλώσει την Κυριακή η εισαγγελέας της Μασσαλίας, Ντομινίκ Λορένς, στα ερείπια πιστεύεται πως βρίσκονταν οκτώ άνθρωποι.

Η Αννά και ο Ζακί, 82 και 86 ετών, που ζούσαν στο ισόγειο, η Νικόλ, 66 ετών, επίσης στο ισόγειο, η Ανουανιέτα, 89 ετών, στον πρώτο όροφο, η Μαριόν και ο Μισέλ, 31 και 29 ετών, στον δεύτερο, και, τέλος, ο Ζακ και η Αν-Μαρί, 73 και 74 ετών, στη μεζονέτα του 3ου και 4ου ορόφου: η τοπική εφημερίδα La Provence ανακοίνωσε την ταυτότητα των ενοίκων της πολυκατοικίας και κατά συνέπεια των πιθανών θυμάτων.

Στο μεταξύ οι ερευνητές προσπαθούν να καθορίσουν τα αίτια της έκρηξης που προκάλεσε την κατάρρευση, με το ενδεχόμενο να υπήρξε διαρροή αερίου να είναι το πιθανότερο.

Εξάλλου, για τους περίπου 200 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους από τα γύρω κτίρια, το ερώτημα που εγείρεται είναι πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις οικίες τους. Αυτό αποκλείεται για τους ενοίκους του κτιρίου στον αριθμό 15, μεγάλο μέρος του οποίου κατέρρευσε λίγες ώρες μετά το 17, όπως και γι’ αυτούς του 19, που επίσης κινδυνεύει με κατάρρευση.

Ωστόσο και άλλα κτίρια ενδέχεται να κριθούν μη κατοικήσιμα: «είναι πιθανό να έχουν μετακινηθεί γειτονικά κτίρια, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», προειδοποίησε χθες ο υπεύθυνος της δημαρχίας της Μασσαλίας για την ασφάλεια, Γιανίκ Οανεσιάν.

Οι ένοικοι πέντε ή έξι κτιρίων που βρίσκονται πιο μακριά από το νούμερο 17 της οδού Τιβολί μπόρεσαν να επιστρέψουν σήμερα στα σπίτια τους. Παράλληλα επετράπη χθες στους ενοίκους των 220 διαμερισμάτων που έχουν εκκενωθεί να επιστρέψουν για λίγα λεπτά στα σπίτια τους ώστε να πάρουν προσωπικά αντικείμενα ή έγγραφα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή