Ιταλία: Πιθανή η επιστροφή του ChatGPT μέσα στον Απρίλιο

Ιταλία: Πιθανή η επιστροφή του ChatGPT μέσα στον Απρίλιο

Την Τετάρτη, η ιταλική αρχή προστασίας δεδομένων έδωσε στην OpenAI - την αμερικανική εταιρεία πίσω από το ChatGPT - προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου να συμμορφωθεί με συγκεκριμένες απαιτήσεις απορρήτου.

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ChatGPT είναι πιθανό να επιστρέψει στην Ιταλία νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Την Τετάρτη, η ιταλική αρχή προστασίας δεδομένων έδωσε στην OpenAI – την αμερικανική εταιρεία πίσω από το ChatGPT – προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου να συμμορφωθεί με συγκεκριμένες απαιτήσεις απορρήτου.

Καθώς προχωρά η έρευνά , η ιταλική ρυθμιστική αρχή απαιτεί από την Open AI να επαληθεύει την ηλικία των χρηστών προτού χρησιμοποιήσουν το chatbot και να εξηγήσει στον ιστότοπό της πώς και γιατί επεξεργάζεται τα δεδομένα των ατόμων για το ChatGPT. Η αμερικανική εταιρεία θα πρέπει να ζητά από τους χρήστες τη συγκατάθεσή τους για τη χρήση των δεδομένων τους και παράλληλα να τους δίνει τη δυνατότητα να μπορούν να ζητήσουν τη διόρθωση ή τη διαγραφή αυτών.

Η OpenAI θα πρέπει επίσης να πραγματοποιήσει μια ενημερωτική εκστρατεία μέσω της ιταλικής τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, των ιστοσελίδων και των εφημερίδων έως τις 14 Μαΐου για να ενημερώσει το κοινό για τον τρόπο αξιοποίησης των προσωπικών τους δεδομένων από το Chat Gpt.

Η εταιρεία θα πρέπει επίσης να υποβάλει ένα λεπτομερές σχέδιο έως τις 31 Μαΐου, που θα διασφαλίζει ότι οι ανήλικοι κάτω των 13 ετών δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ChatGPT, χωρίς τη γονική συναίνεση .

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου, η ChatGPT έλαβε εντολή να σταματήσει προσωρινά την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των Ιταλών χρηστών.

Κατόπιν, στελέχη της OpenAI μίλησαν με τις ιταλικές αρχές για να παρουσιάσουν το σχέδιό τους με σκοπό να αμβλύνουν τις ανησυχίες για πιθανές παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων των χρηστών. 

Με πληροφορίες από Politico 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή