Ιταλία: Η Ντράνγκετα είναι η κυρίαρχη δύναμη του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα

Ιταλία: Η Ντράνγκετα είναι η κυρίαρχη δύναμη του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα

Tα τελευταία χρόνια η Ντράνγκετα ανέπτυξε επίσης επιχειρήσεις επιμελητείας για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών που διεξάγει στη δυτική Αφρική, ιδιαίτερα στην Ακτή Ελεφαντοστού, τη Γουινέα-Μπισάου και την Γκάνα.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μαφία της Ντράνγκετα είναι η κυρίαρχη δύναμη του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία, καθώς η δράση της φτάνει πολύ πέρα από την παραδοσιακή κοιτίδα της στην Καλαβρία, αναφέρεται σε έκθεση της ιταλικής Διεύθυνσης Ερευνών κατά της Μαφίας (DIA) προς το Κοινοβούλιο, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση, το εν λόγω συνδικάτο του εγκλήματος είναι παρόν σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες της Ιταλίας και επίσης σε πολλές ξένες χώρες, περιλαμβανομένων της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Τσεχίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Αυστρίας, του Καναδά, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κολομβίας, του Περού και της Αργεντινής.

Στην έκθεση αναφέρεται πως η Ντράνγκετα πήρε αυτό τον ηγετικό ρόλο χάρη στη συνεκτική δομή και τις «στρατιωτικές» δυνατότητές της, καθώς και χάρη στους ισχυρούς δεσμούς της με τα νοτιοαμερικανικά καρτέλ των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα τελευταία χρόνια η Ντράνγκετα ανέπτυξε επίσης επιχειρήσεις επιμελητείας για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών που διεξάγει στη δυτική Αφρική, ιδιαίτερα στην Ακτή Ελεφαντοστού, τη Γουινέα-Μπισάου και την Γκάνα.

Η Ντράνγκετα είναι ένα από τα τέσσερα μεγάλα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία, μαζί με την Κόζα Νόστρα στη Σικελία, την Καμόρα στην Καμπανία και τη Σάκρα Κορόνα Ουνίτα στην Απουλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ANSA

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή