Ισραήλ: Δημοσκόπηση δείχνει πλέον ότι ο Γκαντζ θα μπορούσε να κάνει κυβέρνηση

Ισραήλ: Δημοσκόπηση δείχνει πλέον ότι ο Γκαντζ θα μπορούσε να κάνει κυβέρνηση

Ο Νετανιάχου πληρώνει ακριβό τίμημα στη δημοτικότητά του από τη δικαστική μεταρρύθμιση

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηγέτης του μετριοπαθούς κόμματος της Εθνικής Ενότητας Μπένι Γκαντζ θα μπορούσε να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό εάν το Ισραήλ διενεργούσε εκλογές τώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην εφημερίδα Maariv.

Κατά τη νέα δημοσκόπηση, ένας συνασπισμός 69 εδρών αποτελούμενος από την Εθνική Ενότητα, και τα κόμματα Yesh Atid, Yisrael Beytenu, Hadash-Ta’al, Ra’am, τους Εργατικούς και το Meretz θα μπορούσε να σχηματιστεί εάν πραγματοποιούνταν εκλογές σήμερα.

Το Κόμμα Λικούντ του Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται ισόπαλο με την Εθνική Ενότητα αποκομίζοντας 26 βουλευτές, συνεχίζοντας την πρόσφατη πτωτική τάση του στις δημοσκοπήσεις, που παρατηρείται επίσης με άλλα κόμματα του συνασπισμού.

Το κόμμα Yesh Atid, με επικεφαλής τον Γιαΐρ Λαπίντ, κερδίζει 19 έδρες στη δημοσκόπηση, δηλαδή επτά έδρες πίσω από τον Νετανιάχου και τον Γκαντζ.

Το ακροδεξιό κόμμα Otzma Yehudit του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ έχει χάσει μεγάλο κομμάτι της δημοφιλίας του έχοντας υποστηρίξει την απόφαση του πρωθυπουργού να εμποδίσει την πρόσβαση των Εβραίων στο Ορος του Ναού μέχρι το τέλος του Ραμαζανιού.

Στην Αριστερά, τόσο οι Εργατικοί όσο και το Meretz περνούν το εκλογικό όριο στην δημοσκόπηση της Maariv, κερδίζοντας τέσσερις έδρες ο καθένας, αντίστοιχα.

Η παράταξη Ra’am του Μανσούρ Αμπάς κερδίζει τέσσερις έδρες στη δημοσκόπηση της Maariv, ενώ το Hadash-Ta’al αποκομίζει έξι, κάτι που σημαίνει ότι ένας πιθανός συνασπισμός υπό την ηγεσία του κ. Γκαντζ θα μπορούσε επίσης να σχηματιστεί χωρίς την υποστήριξη του Hadash-Ta’al, η οποία θεωρείται πολύ ακραία.

Πηγή: Maariv, Jerusalem Post

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή