O Μπάιντεν έδωσε εντολή να ενισχυθεί η ασφάλεια των απόρρητων εγγράφων

O Μπάιντεν έδωσε εντολή να ενισχυθεί η ασφάλεια των απόρρητων εγγράφων

«Διέταξα τις στρατιωτικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες πληροφοριών να λάβουν μέτρα για περαιτέρω ασφάλεια και περιορισμό της διανομής ευαίσθητων πληροφοριών» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να λάβουν μέτρα για «περισσότερη ασφάλεια» των απόρρητων πληροφοριών. Η εντολή του Αμερικανού προέδρου έρχεται τη στιγμή που η υπόθεση της διαρροής εμπιστευτικών εγγράφων έχει φέρει σε δύσκολη θέση την Ουάσιγκτον εδώ και μια εβδομάδα.

«Ενώ συνεχίζουμε να καθορίζουμε την αυθεντικότητα αυτών των εγγράφων, διέταξα τις στρατιωτικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες πληροφοριών να λάβουν μέτρα για περαιτέρω ασφάλεια και περιορισμό της διανομής ευαίσθητων πληροφοριών, και η αρμόδια για την εθνική ασφάλεια ομάδα μας συντονίζεται στενά με τους εταίρους και τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Μπάιντεν, συγχαίροντας επίσης τις δυνάμεις της τάξης για την έρευνά τους και τη «γρήγορη» αντίδρασή τους στη διαρροή αυτών των εμπιστευτικών εγγράφων.

Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες ο 21χρονος εθνοφρουρός

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα τα έγγραφα της απαγγελίας κατηγοριών σε βάρος του Τζακ Τεϊσέιρα, ενός 21χρονου μέλους της Αεροπορικής Εθνοφρουράς της Μασαχουσέτης. 

Ο Τεϊσέιρα αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαρροή εκατοντάδων διαβαθμισμένων εγγράφων των ΗΠΑ σε διαδικτυακή πλατφόρμα συνομιλιών με θέμα το gaming.

Ειδικότερα, ο 21χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο διαφορετικές κατηγορίες: Τη μη εξουσιοδοτημένη κατοχή και κοινοποίηση πληροφοριών εθνικής άμυνας και τη μη εξουσιοδοτημένη αφαίρεση και κατοχή διαβαθμισμένων εγγράφων ή υλικού. Θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την ακρόαση που θα λάβει χώρα την Τετάρτη, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Μασαχουσέτη.

Οι δύο ποινικές κατηγορίες σε βάρος του Τεϊσέιρα μπορούν να οδηγήσουν σε ποινή φυλάκισης μέχρι 15 ετών.

Πηγές: ΑΠΕ, AFP, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή