Ερευνα: Σχεδόν οι μισοί Ισπανοί λένε «ναι» στις ανοιχτές σχέσεις

Ερευνα: Σχεδόν οι μισοί Ισπανοί λένε «ναι» στις ανοιχτές σχέσεις

Περισσότερο από το 41% των Ισπανών δήλωσαν πως δεν θα τους πείραζε οι σύντροφοί τους να κάνουν σεξ και με άλλους εκτός σχέσης.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ισπανία φαίνεται να είναι ανοιχτή στην ιδέα των ανοιχτών σχέσεων, καθώς σχεδόν οι μισοί Ισπανοί βλέπουν θετικά το να έχουν πάνω από έναν σεξουαλικούς συντρόφους ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με έρευνα του ισπανικού Ινστιτούτου «Centro de Investigaciones Sociológicas», πάνω από το 47% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι συμφωνούν ή συμφωνούν απόλυτα με την ιδέα της «ανοιχτής σχέσης».

Επίσης περισσότερο από το 41% των Ισπανών δήλωσαν πως δεν θα τους πείραζε οι σύντροφοί τους να κάνουν σεξ και με άλλους εκτός σχέσης.

«Ναι» στην ανοιχτή σχέση, αλλά και στον… έρωτα

Ωστόσο, παρά τα παραπάνω ποσοστά, οι Ισπανοί δεν χάνουν τον ρομαντισμό τους. 

Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι «η αληθινή αγάπη μπορεί να νικήσει τα πάντα», ενώ ένα 80% δήλωσε ότι, αν κάποιος είναι πραγματικά ερωτευμένος με τον σύντροφό του, θα του είναι πιστός για πάντα.

Επίσης η συντριπτική πλειονότητα των Ισπανών δεν νοιάζεται τόσο για την εξωτερική εμφάνιση, τη μόρφωση, αλλά και το οικονομικό status του συντρόφου που θα ερωτευτούν. 

Σημειώνεται πως το CIS είναι ένας κυβερνητικός οργανισμός που μετρά την κοινή γνώμη σε κοινωνιολογικά θέματα. Για τη συγκεκριμένη έρευνα ερωτήθηκαν 2.500 πολίτες. Εκτός από τις ερωτήσεις σχετικά με τις ρομαντικές σχέσεις, το CIS ρώτησε επίσης τους πολίτες αν είναι χαρούμενοι με την οικογένειά τους. Περίπου το 41% βαθμολόγησαν την ερώτηση με 10 στα 10, σε σύγκριση με το 31% που είναι απόλυτα ικανοποιημένο από τις φιλικές του σχέσεις και το 37% από τον σύντροφό του.

Πηγή: Euronews

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή