ΗΠΑ: Νήπιο…εισβολέας πέρασε μέσα από τα κάγκελα του Λευκού Οίκου

ΗΠΑ: Νήπιο…εισβολέας πέρασε μέσα από τα κάγκελα του Λευκού Οίκου

Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη το 2014, όταν ένα νήπιο πέρασε μέσα από τον φράχτη του Λευκού Οίκου λίγο πριν ο τότε πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απευθύνει ομιλία για το Ιράκ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα νήπιο έγινε ένας από τους μικρότερους εισβολείς στην ιστορία του Λευκού Οίκου αφού πέρασε μέσα από τη μεταλλική περίφραξη στη βόρεια πλευρά της προεδρικής έπαυλης.

«Το τμήμα ένστολων της Μυστικής Υπηρεσίας συνάντησε σήμερα έναν ”περίεργο” νεαρό επισκέπτη κατά μήκος της βόρειας περίφραξης του Λευκού Οίκου, ο οποίος εισήλθε για λίγο στους χώρους του Λευκού Οίκου. Τα συστήματα ασφαλείας του Λευκού Οίκου ενεργοποίησαν αμέσως τους αξιωματικούς της Μυστικής Υπηρεσίας και το νήπιο δόθηκε στους γονείς του», δήλωσε στο «The Hill» ο επικεφαλής επικοινωνίας της Μυστικής Υπηρεσίας Άντονι Γκουλιέλμι.

Αυτόπτες μάρτυρες παρατήρησαν αναστάτωση και κάποιοι είδαν το παιδί να απομακρύνεται από τη Μυστική Υπηρεσία.

Η πρόσβαση στο συγκρότημα του Λευκού Οίκου περιορίστηκε κατά τη διάρκεια της αναταραχής. Ο πρόεδρος Μπάιντεν βρισκόταν εντός του Λευκού Οίκου τη στιγμή της παραβίασης της περιμέτρου από τον μικρό.

Η περίφραξη του Λευκού Οίκου έχει ύψος περίπου 13 πόδια, αφού πρόσφατα διπλασιάστηκε σχεδόν σε ύψος. Το νήπιο είναι πιθανότατα το πρώτο άτομο που εισέβαλε επιτυχώς στην ιδιοκτησία του Λευκού Οίκου από τότε.

Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη το 2014, όταν ένα νήπιο πέρασε μέσα από τον φράχτη του Λευκού Οίκου λίγο πριν ο τότε πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απευθύνει ομιλία για το Ιράκ.

Mε πληροφορίες από Hill, CNN

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT