ΗΠΑ: «Ξεφουσκώνει» η δυναμική του Ντε Σάντις στη Φλόριντα – Σύμμαχοί του τάχθηκαν με τον Τραμπ

ΗΠΑ: «Ξεφουσκώνει» η δυναμική του Ντε Σάντις στη Φλόριντα – Σύμμαχοί του τάχθηκαν με τον Τραμπ

Ο Ντε Σάντις δεν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, αλλά αναμένεται να το πράξει. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ο πιο σημαντικός αντίπαλος του Τραμπ, αλλά τα ποσοστά του έχουν μείνει στάσιμα.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκαν δύο Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες της πολιτείας της Φλόριντα, όπου κυβερνήτης είναι ο επίδοξος αντίπαλος του τέως προέδρου, Ρον Ντε Σάντις.

Oι Τζον Ράδεφορντ και Μπράιαν Μπαστ έγιναν το έκτο και το έβδομο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από τη Φλόριντα που υποστήριξαν τον Τραμπ. Μέχρι την Τρίτη, ο Τραμπ είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη ενός κυβερνήτη (του Χένρι Μακμάστερ της Νότιας Καρολίνας), εννέα γερουσιαστών και 47 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Ντε Σάντις δεν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, αλλά αναμένεται να το πράξει. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ο πιο σημαντικός αντίπαλος του Τραμπ, αλλά τα ποσοστά του έχουν μείνει στάσιμα. Ο μέσος όρος του FiveThirtyEight των εθνικών δημοσκοπήσεων για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών δείχνει ότι ο Τραμπ λαμβάνει το 49% των ψήφων, με τον Ντε Σάντις να είναι δεύτερος με 26%.

Παράλληλα, ο κυβερνήτης της Φλόριντα έχει δεχθεί πυρά για την απαγόρευση των αμβλώσεων, την απαγόρευση των σχολικών βιβλίων και μια παρατεταμένη διαμάχη με την Disney. Την περασμένη εβδομάδα, ένας σημαντικός χρηματοδότης δήλωσε ότι διακόπτει την υποστήριξή του.

Ο Ντε Σάντις συνεχίζει, πάντως, τις συναντήσεις με πλούσιους δωρητές. Καθώς διαμορφώνει την εικόνα της απήχησής του στην αμερικανική κοινή γνώμη και στους ψηφοφόρους μέσω σειράς ομιλιών, με έμφαση στα επιτεύγματά του στη Φλόριντα, ο ίδιος επικρίνει τις προοδευτικές ιδεολογικές τοποθετήσεις ηγετών του Δημοκρατικού Κόμματος για τις φυλετικές προκαταλήψεις και διακρίσεις, ενώ επιλέγει να τοποθετείται σε προπύργια των Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας, αλλά και της Νέας Υόρκης.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένως επιμείνει ότι δεν θα ήταν συνετό για τον Ντε Σάντις να είναι αντίπαλός του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. «Αν είμαι αντιμέτωπος με εκείνον, θα τον νικήσω, όπως θα νικήσω όλους τους άλλους», είχε δηλώσει τον Οκτώβριο στο Yahoo Finance. «Πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα αποσυρθούν (από την κούρσα για το χρίσμα), πιστεύω πως θα αποσυρθεί», είχε προσθέσει.

Με πληροφορίες από The Hill, Guardian, Αxios

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή