Ανατροπή με την υπόθεση Μαντλίν: Δεν οδηγείται σε δίκη ο Κρίστιαν Μπρίκνερ

Ανατροπή με την υπόθεση Μαντλίν: Δεν οδηγείται σε δίκη ο Κρίστιαν Μπρίκνερ

Δικαστήριο έκρινε ότι δεν έχει δικαιοδοσία για να δικάσει την υπόθεση εις βάρος του υπόπτου στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για έναν -αν μη τι άλλο- ασυνήθιστο λόγο δεν θα οδηγηθεί σε δίκη (προς το παρόν τουλάχιστον) ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και έχει επισήμως ταυτοποιηθεί ως ύποπτος στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν.

Δικαστήριο της πόλης Μπράουνσβαϊγκ στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι δεν θα επιληφθεί της υπόθεσης, καθώς έκρινε ότι δεν έχει δικαιοδοσία λόγω του γεγονότος ότι ο Κρίστιαν Μπρίκνερ δεν έμενε πια εκεί!

Αν και ο Μπρίκνερ έμενε κάποτε στο Μπράουνσβαϊγκ, ως μόνιμος τόπος κατοικίας δηλώνεται εδώ και χρόνια μια άλλη πόλη, το Νοιεγκερσλέμπεν, στο κρατίδιο της Σαξονίας-Ανχαλτ. Ετσι, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είναι αρμόδιο και μάλιστα ήρε το ένταλμα σύλληψης κατά του υπόπτου για τον βιασμό και τη δολοφονία της μικρής Μαντλίν.

Ανατροπή με την υπόθεση Μαντλίν: Δεν οδηγείται σε δίκη ο Κρίστιαν Μπρίκνερ-1

Ο Μπρίκνερ θα παραμείνει στη φυλακή, καθώς ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης 7 ετών για άλλα σεξουαλικά εγκλήματα, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα ασκηθεί νέα δίωξη εναντίον του για την υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν.

Η μικρή Μαντλίν (ή Μάντι) εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Μαΐου 2007, σε ηλικία 3 ετών, από το κρεβάτι της σε παραθεριστικό συγκρότημα όπου βρισκόταν με την οικογένειά της, στην Πράια ντα Λουζ, στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας. Η τύχη της παραμένει άγνωστη.

Το 2020 η γερμανική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι τη θεωρεί νεκρή και ταυτοποίησε τον Μπρίκνερ ως υπεύθυνο για την εξαφάνισή της.

Με πληροφορίες από Bild

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή