Ο γιος του Ρούπερτ Μέρντοχ αποσύρει τη μήνυση κατά του ειδησεογραφικού ιστοτόπου Crikey

Ο γιος του Ρούπερτ Μέρντοχ αποσύρει τη μήνυση κατά του ειδησεογραφικού ιστοτόπου Crikey

Ο Μέρντοχ κίνησε νομικές διαδικασίες κατά της ιστοσελίδας για ένα άρθρο γνώμης, το οποίο, όπως υποστήριζε, είχε διατυπώσει «ψευδείς» και «σκανδαλώδεις» ισχυρισμούς για την εισβολή στο Καπιτώλιο.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λάχλαν Μέρντοχ, γιος του μεγιστάνα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, απέσυρε την αγωγή δυσφήμισης κατά του αυστραλιανού ειδησεογραφικού ιστοτόπου Crikey, ο οποίος συνέδεσε την οικογένειά του με την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τον διακανονισμό που έκανε το δίκτυο Fox News, του ομίλου Μέρντοχ, με την εταιρεία μηχανημάτων ψηφοφορίας Dominion, μετά τις κατηγορίες για ψευδείς ισχυρισμούς ότι οι εκλογές του 2020 εκλάπησαν εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ. Το Fox συμφώνησε να πληρώσει 787,5 εκατ. δολάρια. Πρόκειται περίπου για το μισό ποσό από τα 1,6 δισ. δολάρια που διεκδικούσε αρχικώς η Dominion.

Ο Μέρντοχ κίνησε νομικές διαδικασίες κατά του Crikey, πέρυσι, για ένα άρθρο γνώμης, το οποίο, όπως υποστήριζε, είχε διατυπώσει «ψευδείς» και «σκανδαλώδεις» ισχυρισμούς – ότι συνωμότησε παράνομα με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ για να υποκινήσει έναν «δολοφονικό» όχλο να διαδηλώσει στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος του, Τζον Τσόρτσιλ, δήλωσε ότι ο μεγιστάνας παραμένει βέβαιος ότι η δίκη -η οποία είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο- θα εξελισσόταν υπέρ του. «Ωστόσο, δεν επιθυμεί να δώσει περαιτέρω τη δυνατότητα στην Crikey να χρησιμοποιήσει το δικαστήριο για να προσελκύσει συνδρομητές και να αυξήσει τα κέρδη της», πρόσθεσε ο δικηγόρος του. 

Η Crikey -η οποία ξεκίνησε το 2000 και απασχολεί 10 δημοσιογράφους- είχε προγραμματίσει να υποστηρίξει ότι το άρθρο γνώμης της ήταν αληθινό από την άποψη του περιεχομένου και ότι εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον.

Στα δικαστικά έγγραφα που περιέγραφαν την υπεράσπισή της, η ιστοσελίδα υποστήριζε ότι ο Μέρντοχ ήταν ηθικά και δεοντολογικά ένοχος για την εξέγερση στο Καπιτώλιο επειδή το Fox News, υπό τον έλεγχο και τη διεύθυνσή του, προώθησε εν γνώσει του ψευδείς ισχυρισμούς ότι οι εκλογές είχαν κλαπεί.

Πηγή: BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή