Μπορέλ: Επιτυχημένη, αλλά περίπλοκη η επιχείρηση απομάκρυνσης Ευρωπαίων από το Σουδάν

Μπορέλ: Επιτυχημένη, αλλά περίπλοκη η επιχείρηση απομάκρυνσης Ευρωπαίων από το Σουδάν

«Περίπλοκη», αλλά ταυτόχρονα «επιτυχημένη» χαρακτήρισε την επιχείρηση απομάκρυνσης των Ευρωπαίων πολιτών από το Σουδάν ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος πριν από λίγο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Περίπλοκη», αλλά ταυτόχρονα «επιτυχημένη» χαρακτήρισε την επιχείρηση απομάκρυνσης των Ευρωπαίων πολιτών από το Σουδάν ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος πριν από λίγο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με τον κ. Μπορέλ, πάνω από 1.000 πολίτες απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

«Πρώτα το προσωπικό της ΕΕ (απομακρύνθηκε), 21 άνθρωποι είναι ήδη στην Ευρώπη και πολλοί ακόμη πολίτες της ΕΕ είναι εκτός Σουδάν. Δεν μπορώ να δώσω τους ακριβείς αριθμούς. Σίγουρα πάνω από 1.000 άνθρωποι. Θέλω να ευχαριστήσω κυρίως τη Γαλλία που απομάκρυνε τους πολίτες μας και τις συντονισμένες προσπάθειες πολλών χωρών», σημείωσε ο κ. Μπορέλ. Τέλος, τόνισε την ανάγκη για πολιτική διευθέτηση του ζητήματος στο Σουδάν καθώς μία εκτός ελέγχου κατάσταση θα είχε συνέπειες σε όλη την Αφρική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή