Αυστραλία: Συνελήφθη γυναίκα σε αεροδρόμιο με χρυσάφι που… σκοτώνει στις αποσκευές

Αυστραλία: Συνελήφθη γυναίκα σε αεροδρόμιο με χρυσάφι που… σκοτώνει στις αποσκευές

Οι αρχές στο Σίδνεϊ συνέλαβαν μια Αμερικανίδα με ένα πολύ ιδιαίτερο αξεσουάρ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την ταινία του Τζέιμς Μποντ, με τίτλο «Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι», οι αρχές του αεροδρομίου του Σίδνεϊ στην Αυστραλία ανακοίνωσαν τη σύλληψη μιας Αμερικανίδας που είχε στις αποσκευές της ένα «χρυσό» περίστροφο.

Το επιχρυσωμένο πιστόλι ήταν λειτουργικό αλλά έφερε χρυσό 24 καρατίων.

Η 28χρονη γυναίκα, η οποία έφτασε στο Σίδνεϊ την Κυριακή, δεν είχε άδεια εισαγωγής ή κατοχής πυροβόλου όπλου στην Αυστραλία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη (ABF).

Η Αυστραλία έχει από τους πιο σκληρούς κανόνες στον κόσμο για την οπλοκατοχή και είναι παράνομο να εισαγάγει κανείς «σκόπιμα» πυροβόλα όπλα χωρίς προηγούμενη έγκριση. Η μέγιστη ποινή για αυτό το αδίκημα στην Αυστραλία είναι 10 χρόνια φυλάκιση.

Η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάστηκε, εμφανίστηκε ενώπιον τοπικού δικαστηρίου τη Δευτέρα και έμεινε ελεύθερη με εγγύηση. Το καθεστώς της βίζας και η συνέχιση της παραμονής της στην Αυστραλία εξαρτώνται πλέον από τη Δικαιοσύνη. Ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα μπορούσε να απομακρυνθεί από τη χώρα, σύμφωνα με την ABF.

Ο διοικητής της ABF Τζάστιν Μπάθερστ είπε ότι η σύλληψη καταδεικνύει για την επιμέλεια των αξιωματικών της δύναμης και την πολυπλοκότητα της τεχνολογίας ανίχνευσης της χώρας.

Η ταινία με τίτλο «Τζέιμς Μποντ: Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι» κυκλοφόρησε το 1974.

Πηγή: CNN

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή