Μελόνι: Τα κόμματα της δεξιάς στην Ιταλία είναι ασύμβατα με κάθε νοσταλγία του φασισμού

Μελόνι: Τα κόμματα της δεξιάς στην Ιταλία είναι ασύμβατα με κάθε νοσταλγία του φασισμού

Με αφορμή τη σημερινή 78η επέτειο της απελευθέρωσης της Ιταλίας από τον ναζισμό και τον φασισμό, η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, σε επιστολή της που δημοσιεύεται από την εφημερίδα Corriere della Sera, υπογραμμίζει ότι «εδώ και πολλά χρόνια, τα κόμματα που εκπροσωπούν τη δεξιά στο Κοινοβούλιο κατέστησαν σαφές ότι είναι ασύμβατα με κάθε μορφή νοσταλγίας του φασισμού».

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τη σημερινή 78η επέτειο της απελευθέρωσης της Ιταλίας από τον ναζισμό και τον φασισμό, η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, σε επιστολή της που δημοσιεύεται από την εφημερίδα Corriere della Sera, υπογραμμίζει ότι «εδώ και πολλά χρόνια, τα κόμματα που εκπροσωπούν την δεξιά στο Κοινοβούλιο κατέστησαν σαφές ότι είναι ασύμβατα με κάθε μορφή νοσταλγίας του φασισμού».

Παράλληλα, η Μελόνι προσθέτει ότι «η ελευθερία και η δημοκρατία αποτελούν κοινό κτήμα για όλους, έστω κι αν αυτό δεν αρέσει σε ορισμένους, οι οποίοι δεν θα το επιθυμούσαν».

«Με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η ελευθερία μας ετέθη και πάλι σε σοβαρό κίνδυνο», υπογραμμίζει επίσης η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα της, καθιστά σαφές ότι «με την 25η Απριλίου γεννήθηκε η δημοκρατία και κανείς δεν θα ήταν διατεθειμένος να χάσει τις ελευθερίες που κατακτήθηκαν».

Σύμφωνα με την Τζόρτζια Μελόνι, «οι αξίες στις οποίες βασίζεται το ιταλικό Σύνταγμα» είναι «εκείνες που καταπατήθηκαν από τον φασισμό» και «η αγάπη προς τη δημοκρατία αποτελεί αντίδοτο ενάντια σε όλες τις μορφές απολυταρχισμού».

Τις περασμένες ημέρες, μεγάλο μέρος του ιταλικού Τύπου και της αντιπολίτευσης είχαν ασκήσει έντονη κριτική σε μέλη του κόμματος της Μελόνι, «Αδέλφια της Ιταλίας», τα οποία αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης της σημερινής επετείου, όπως και στον πρόεδρο της Γερουσίας, Ινιάτσιο Λα Ρούσα, ο οποίος δήλωσε ότι «στο ιταλικό Σύνταγμα δεν υπάρχει καμία αναφορά στον αντιφασισμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT