Bραζιλία: Ο Λούλα εκφράστηκε ξανά κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Bραζιλία: Ο Λούλα εκφράστηκε ξανά κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Στην Ισπανία, ο Λούλα κάλεσε και πάλι για περισσότερες ειρηνευτικές προσπάθειες «ώστε η Ουκρανία να διατηρήσει το έδαφός της». Προ ημερών είχε ζητήσει η Ουκρανία να κάνει παραχωρήσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος και η Ρωσία να επιστρέψει τα πρόσφατα κατεχόμενα εδάφη, κρατώντας την Κριμαία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα επέκρινε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία την Τρίτη, τονίζοντας παράλληλα ότι κανείς δεν μιλάει για ειρήνη στον «παράλογο πόλεμο».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ισπανία, ο Λούλα δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί να βρει μια ειρηνευτική φόρμουλα για τον τερματισμό της σύγκρουσης. «Καταλαβαίνω την ευρωπαϊκή άποψη για αυτόν τον πόλεμο. Είναι απαράδεκτο να εισβάλλει μια χώρα σε μια άλλη, αλλά είναι ένας πόλεμος στον οποίο δεν βλέπω κανέναν να μιλάει για ειρήνη», είπε σε ομιλία του σε επιχειρηματικό συνέδριο.

Ο Λούλα εξόργισε πολλούς στη Δύση αυτόν τον μήνα, όταν κάλεσε τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους συμμάχους να σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία, γεγονός που ώθησε έναν εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου να τον κατηγορήσει ότι «παπαγαλίζει τη ρωσική και κινεζική προπαγάνδα».

Μετά τις αντιδράσεις, ο ηγέτης της Βραζιλίας μετρίασε τα σχόλιά του και σε επίσκεψή του στην Πορτογαλία και την Ισπανία καταδίκασε την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

Στην Ισπανία, ο Λούλα κάλεσε και πάλι για περισσότερες ειρηνευτικές προσπάθειες «ώστε η Ουκρανία να διατηρήσει το έδαφός της». Προ ημερών είχε ζητήσει η Ουκρανία να κάνει παραχωρήσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος και η Ρωσία να επιστρέψει τα πρόσφατα κατεχόμενα εδάφη, κρατώντας την Κριμαία.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος πρότεινε πρόσφατα να ιδρυθεί ομάδα κρατών που θα εργαστεί για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ουκρανία.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή