Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι Λευκορώσοι στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν στη χρήση τακτικών πυρηνικών

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι Λευκορώσοι στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν στη χρήση τακτικών πυρηνικών

Σύμφωνα με πηγές του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, η εκπαίδευση έχει ξεκινήσει από τις 3 Απριλίου.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έχουν εκπαιδεύσει στρατιώτες από τη Λευκορωσία στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων πριν από τη σχεδιαζόμενη εγκατάστασή τους στη γειτονική τους χώρα.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο ισχυρίζεται ότι δείχνει την εκπαίδευση σε ένα κέντρο στο νότιο τμήμα της Λευκορωσίας. Στο βίντεο μπορεί να δει κανείς ένα σύστημα πυραύλων τύπου Iskander-M. Οι πύραυλοι αυτοί μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπερασπίστηκε την τοποθέτηση πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία ως απάντηση στην επέκταση του ΝΑΤΟ, το οποίο πρόσφατα δέχθηκε τη Φινλανδία ως το 31ο μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας.

Σύμφωνα με πηγές του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, η εκπαίδευση στα όπλα έχει ξεκινήσει από τις 3 Απριλίου, βάσει της ανακοίνωσης του Πούτιν. Οι Λευκορώσοι στρατιώτες μελέτησαν λεπτομερώς τα ζητήματα αποθήκευσης και της χρήσης των εκρηκτικών μηχανισμών για τους πυραύλους. Εγινε επίσης δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT