Κίνα: Οι νέοι προσεύχονται για να βρουν δουλειά – Ουρές στους ναούς

Κίνα: Οι νέοι προσεύχονται για να βρουν δουλειά – Ουρές στους ναούς

Ουρές εκατοντάδων μέτρων σχηματίζουν έξω από ναούς τα σαββατοκύριακα απελπισμένοι νέοι της Κίνας που προσεύχονται να βρουν δουλειά σε μια οικονομία που ανακάμπτει σταδιακά από την πανδημία του κορωνοϊού.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουρές εκατοντάδων μέτρων σχηματίζουν έξω από ναούς τα σαββατοκύριακα απελπισμένοι νέοι της Κίνας που στρέφονται στην προσευχή για να βρουν δουλειά – σε μια οικονομία που ανακάμπτει σταδιακά από την πανδημία του κορωνοϊού. 

«Ευελπιστώ να βρω λίγη γαλήνη στους ναούς», λέει η 22χρονη Γουάνγκ Σιαόνινγκ, αναφερόμενη αφενός στην «πίεση εξεύρεσης δουλειάς» και αφετέρου στα κόστη στέγασης που είναι εκτός ελέγχου. 

Κίνα: Οι νέοι προσεύχονται για να βρουν δουλειά – Ουρές στους ναούς-1
Πηγή: Reuters

Η Γουάνγκ είναι μία από τον αριθμό – ρεκόρ των 11,58 εκατομμυρίων αποφοίτων πανεπιστημίων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τα οικονομικά απότοκα των μέτρων «μηδενικής Covid», καθώς και από τα μέτρα καταστολής στους τομείς της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης – βασικούς εργοδότες της κινεζικής οικονομίας. 

Το ένα πέμπτο των άνεργων νέων Κινέζων σε μια γενιά με υψηλή μόρφωση αποτελεί ποσοστό-ρεκόρ.

Κίνα: Οι νέοι προσεύχονται για να βρουν δουλειά – Ουρές στους ναούς-2
Πηγή: Reuters

Η βελτίωση προοπτικής στην αγορά εργασίας αποτελεί βασικό «πονοκέφαλο» για τις αρχές, που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν 12 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας εντός του 2023, ένα εκατομμύριο περισσότερες σε σχέση με πέρυσι. 

«Υπάρχει σοβαρή υπερπροσφορά αποφοίτων πανεπιστημίων και η προτεραιότητά τους είναι η επιβίωση» σημειώνει ο Ζανγκ Κιντί, ερευνητής στο Κέντρο Διεθνών Οικονομικών Μελετών, προσθέτοντας πως πολλοί έχουν καταφύγει σε δουλειές προσωρινές. 

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή