Ο Χιου Γκραντ κατηγορεί τη «Sun» ότι διέρρηξε το σπίτι του για να τοποθετήσει «κοριούς»

Ο Χιου Γκραντ κατηγορεί τη «Sun» ότι διέρρηξε το σπίτι του για να τοποθετήσει «κοριούς»

Η εφημερίδα που ανήκει στον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοχ αρνείται κάθε κατηγορία. Παράλληλα αγωγή έχουν καταθέσει μια ομάδα διασήμων κατηγορώντας την «Daily Mail» και την «Mail on Sunday» για υποκλοπές.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός ηθοποιός Χιου Γκράντ ισχυρίζεται ότι η σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Sun» διέρρηξε το διαμέρισμά του για να τοποθετήσει «κοριούς» προκειμένου να αποσπάσει πληροφορίες για την προσωπική του ζωή. Παράλληλα ισχυρίζεται ότι πώς τοποθέτησαν συσκευή εντοπισμού και στο αυτοκίνητό του. 

Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο Γκραντ δήλωσε: «Ο ισχυρισμός μου αφορά παράνομες πράξεις που διέπραξε η Sun, συμπεριλαμβανομένων διαρρήξεων κατά παραγγελία, παραβίασης ιδιωτικής περιουσίας με σκοπό την απόκτηση πληροφοριών μέσω υποκλοπών, παγίδευσης σταθερών τηλεφώνων και παρακολούθησης από ιδιωτικούς ερευνητές».

Ο Γκραντ δήλωσε ότι το 2011 έγινε διάρρηξη στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο και την επόμενη μέρα η εφημερίδα περιέγραφε λεπτομερώς το εσωτερικό του σπιτιού. Ο ηθοποιός ισχυρίζεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000 η «Sun» προσέλαβε ιδιωτικούς ερευνητές για να εισβάλουν σε δύο ακίνητα που συνδέονταν με την εταιρεία παραγωγής ταινιών του και την πρώην φίλη του Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ.

Η News Group Newspapers του Ρούπερτ Μέρντοχ, η μητρική εταιρεία της Sun, αρνείται όλους τους ισχυρισμούς και σημειώνει ότι δεν πραγματοποίησε κάμια παρανομία. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Η Sun διαψεύδει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι ανέθεσε σε οποιονδήποτε να διαρρήξει το σπίτι του Χιου Γκράντ».

Σε μια παρόμοια υπόθεση, μια ομάδα διασήμων μεταξύ των οποίων η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, η Σέιντι Φροστ, ο Ντέιβιντ Φέρνις και η Ντορίν Λόρενς κατηγορούν την Associated Newspapers Limited (ANL) ότι προσέλαβε ιδιωτικούς ερευνητές για να προβούν σε παράνομες πράξεις, όπως η τοποθέτηση συσκευών ακρόασης σε σπίτια και αυτοκίνητα και η παράνομη μαγνητοφώνηση τηλεφωνικών κλήσεων.

Ισχυρίζονται επίσης ότι ο εκδότης χρημάτιζε διεφθαρμένους αστυνομικούς προκειμένου να λαμβάνει εμπιστευτικές πληροφορίες, παραβίαζε τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και ότι εμπλέκονταν σε υποθέσεις πλαστοπροσωπίας και εξαπάτησης με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση σε ιατρικά αρχεία.

Με πληροφορίες από Guardian

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT