FBI: Οι Κινέζοι χάκερ ξεπερνούν το προσωπικό μας για την κυβερνοασφάλεια κατ’ αναλογία 50 προς 1

FBI: Οι Κινέζοι χάκερ ξεπερνούν το προσωπικό μας για την κυβερνοασφάλεια κατ’ αναλογία 50 προς 1

Ο επικεφαλής του FBI υποστήριξε ότι χώρες όπως η Ρωσία, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα δημιουργούν επίσης σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το προσωπικό των αμερικανικών υπηρεσιών που δραστηριοποιείται στον κυβερνοχώρο είναι υποδεέστερο αριθμητικά, από τους Κινέζους χάκερ αποκάλυψε σε ακρόαση του Κογκρέσου ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, αιτούμενος παράλληλα αύξησης της χρηματοδότησης για την υπηρεσία.

«Για να δώσουμε μια εικόνα, εάν κάθε ένας από τους αναλυτές πληροφοριών του FBI επικεντρωνόταν αποκλειστικά στην Κίνα, οι Κινέζοι χάκερ θα εξακολουθούσαν υπερτερούν 50 προς 1», δήλωσε ο Ρέι στην ακρόαση προϋπολογισμού ενώπιον υποεπιτροπής πιστώσεων του Κογκρέσου την Πέμπτη.

Ο Ρέι συμπλήρωσε ότι η Κίνα έχει «το μεγαλύτερο πρόγραμμα κυβερνοεπιθέσεων από κάθε άλλη μεγάλη χώρα και έχει κλέψει περισσότερα προσωπικά και εταιρικά μας δεδομένα από όλα τα άλλα κράτη —μεγάλα ή μικρά— μαζί».

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του FBI υποστήριξε ότι χώρες όπως η Ρωσία, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα δημιουργούν επίσης σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Το FBI διερευνά επί του παρόντος περισσότερες από 100 «παραλλαγές ransomware» με «δεκάδες θύματα» για καθεμία, ανέφερε.

Το FBI ζητά περίπου 63 εκατομμύρια δολάρια για να μπορέσει να ενισχύσει το προσωπικό του στον τομέα της κυβερνοασφάλειας με 192 νέες θέσεις. Ο Ρέι είπε ότι η ενίσχυση θα βοηθήσει επίσης το FBI να τοποθετήσει περισσότερο εξειδικευμένο προσωπικό στα τοπικά γραφεία για να είναι «πιο κοντά στα σημεία όπου βρίσκονται πραγματικά τα θύματα των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο».

Πηγή: CNBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή