Ινδονησία: Ασφαλής άφιξη δεύτερης ομάδας πολιτών που εγκατέλειψαν το Σουδάν

Ινδονησία: Ασφαλής άφιξη δεύτερης ομάδας πολιτών που εγκατέλειψαν το Σουδάν

Η κρίση στο Σουδάν έχει οδηγήσει στη διεξαγωγή πολλαπλών επιχειρήσεων εκκένωσης

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άλλοι 363 πολίτες της Ινδονησίας έφτασαν σήμερα ασφαλείς στην πατρίδα τους από το Σουδάν, με μία δεύτερη πτήση του εθνικού αερομεταφορέα της χώρας Garuda Indonesia, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο των Εξωτερικών στη Τζακάρτα.

Η πολεμική διαμάχη μεταξύ του στρατού του Σουδάν και των ενόπλων που ανήκουν στις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) έχει οδηγήσει στη διεξαγωγή πολλαπλών επιχειρήσεων εκκένωσης διπλωματών και ξένων πολιτών αρκετών χωρών από το Σουδάν, συμπεριλαμβανομένων χωρών, όπως, η Ινδονησία, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Γερμανία και η Βρετανία.

Η πρώτη ομάδα πολιτών της Ινδονησίας που εγκατέλειψαν το Σουδάν έφτασαν στην πατρίδα τους την Παρασκευή, ενώ συνολικά 748 πολίτες έχουν εγκαταλείψει το Σουδάν μέχρι σήμερα.

«Η κυβέρνηση μας, έχει βοηθήσει στον απεγκλωβισμό όχι μόνο πολιτών της Ινδονησίας, αλλά και ενός αριθμού ξένων πολιτών», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου των Εξωτερικών, χωρίς να δημοσιοποιεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή