Κινέζος ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι

Κινέζος ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι

Ο Κινέζος grandmaster Ντινγκ Λιρέν παίρνει το στέμμα από τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Μάγκνους Κάρλσεν από τη Νορβηγία, ο οποίος ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο και φέτος

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κινέζος Ντινγκ Λιρέν είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι αφού κέρδισε τον Ρώσο αντίπαλο του στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIDE 2023.

Μετά από μια ισοπαλία 7-7, στο τάι μπρέικ των 4 παρτίδων γρήγορου χρόνου (rapid) ο Ντινγκ εκμεταλλεύτηκε την πίεση χρόνου του αντιπάλου και κέρδισε με τα μαύρα την τελευταία παρτίδα.

Εκτός από το τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή, ο Ντινγκ θα λάβει 1,1 εκατ. ευρώ για τη νίκη του.

Ο Κινέζος grandmaster παίρνει την σκυτάλη από τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Μάγκνους Κάρλσεν από τη Νορβηγία, ο οποίος ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Ντινγκ προσκλήθηκε στο τουρνουά μόνο την τελευταία στιγμή για να αντικαταστήσει τον Ρώσο Σεργκέι Καρτζάκιν, τον οποίο η διεθνής σκακιστική ομοσπονδία (FIDE) απέκλεισε για την υποστήριξή του στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή