Ινδία: Αιχμαλωτίστηκε ο ελέφαντας που ευθύνεται για τον θάνατο έξι ανθρώπων

Ινδία: Αιχμαλωτίστηκε ο ελέφαντας που ευθύνεται για τον θάνατο έξι ανθρώπων

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή το 2017, η Ινδία έχει σχεδόν 30.000 άγριους ελέφαντες - περίπου το 60% της Ασιατικής ηπείρου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αρχές της Ινδίας αναισθητοποίησαν και μετεγκατέστησαν έναν άγριο ελέφαντα που σκότωσε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Ο αρσενικός ελέφαντας – που ονομάστηκε Arikomban (κυνηγός ρυζιού), ήταν διαβόητος για τις επιδρομές του σε καταστήματα για ρύζι και δημητριακά στο νότιο κρατίδιο της Κεράλα.

Το Σάββατο (29 Απριλίου), μια ομάδα 150 δασικών υπαλλήλων έπιασε τον ελέφαντα μετά από πέντε βολές με ηρεμιστικό, ανέφερε η εφημερίδα Indian Express. Στη συνέχεια του τοποθετήθηκε κολάρο GPS και μεταφέρθηκε σε καταφύγιο άγριας ζωής.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι υπάλληλοι προσπάθησαν να αιχμαλωτίσουν τον ελέφαντα, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 30 ετών.

Ο Arikomban είχε χτυπηθεί με βολές ηρεμιστικού το 2017, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει.

Οι περιβαλλοντολόγοι κατηγορούν την ταχεία επέκταση των ανθρώπινων οικισμών γύρω από τα δάση και τους βασικούς διαδρόμους άγριας ζωής για την αύξηση των συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπων και ζώων σε μέρη της Ινδίας.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή το 2017, η Ινδία έχει σχεδόν 30.000 άγριους ελέφαντες – περίπου το 60% της Ασιατικής ηπείρου. 

Πηγή: BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή