Αγγλία: Τοπικές εκλογές την Πέμπτη – Το τελευταίο «στοίχημα» πριν από τις εθνικές κάλπες για Τόρις και Εργατικούς

Αγγλία: Τοπικές εκλογές την Πέμπτη – Το τελευταίο «στοίχημα» πριν από τις εθνικές κάλπες για Τόρις και Εργατικούς

Αν και τοπική, η αναμέτρηση αποκτά πρόσθετη αξία ως η τελευταία που πρόκειται να διεξαχθεί πριν από τις εθνικές εκλογές του 2024.  

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατομμύρια ψηφοφόροι σε ολόκληρη την Αγγλία καλούνται στις κάλπες στις 4 Μαΐου για να ψηφίσουν στις τοπικές εκλογές, με την εν λόγω αναμέτρηση να αποκτά μάλιστα πρόσθετη αξία ως η τελευταία που πρόκειται να διεξαχθεί πριν από τις εθνικές εκλογές του 2024. Σημειώνεται ότι σε περίπου δύο εβδομάδες, στις 18 Μαΐου, πραγματοποιούνται τοπικές εκλογές και στη Βόρεια Ιρλανδία.  

Οι Εργατικοί του Κιρ Στάρμερ θέλουν να τα πάνε καλά, για να προετοιμάσουν έτσι το έδαφος για μια ενδεχόμενη δική τους νίκη στις γενικές εκλογές του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις (το Poll of Polls του Politico εν προκειμένω), οι Εργατικοί παρουσιάζονται να διατηρούν ένα προβάδισμα άνω των 15 ποσοστιαίων μονάδων (44% – 28%) έναντι των Συντηρητικών του Ρίσι Σούνακ.   

Προς το παρόν, το Εργατικό Κόμμα κατέχει διψήφιο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις αλλά ο ηγέτης του κόμματος, Κιρ Στάρμερ, βρίσκεται αντιμέτωπος με αμφιβολίες αναφορικά με τη δική του δημοτικότητα.

Ο Ρίσι Σούνακ των Τόρις, από την άλλη πλευρά, παρουσιάζεται να έχει αποκαταστήσει μέρος της απήχησης που απώλεσε το Συντηρητικό Κόμμα τα περασμένα χρόνια, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας των Ντέιβιντ Κάμερον, Τερέζα Μέι, Μπόρις Τζόνσον και Λιζ Τρας.

Με πληροφορίες από Gzero

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT