Τέξας: Συνελήφθη η σύζυγος του υπόπτου για την δολοφονία πέντε ανθρώπων

Τέξας: Συνελήφθη η σύζυγος του υπόπτου για την δολοφονία πέντε ανθρώπων

Οι γείτονες του είχαν ζητήσει να σταματήσει να πυροβολεί με το ημιαυτόματο τουφέκι του στην αυλή του, επειδή δεν μπορούσαν να κοιμίσουν το μωρό τους

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αρχές του Τέξας συνέλαβαν άτομα τα οποία πιστεύεται ότι βοήθησαν έναν άνδρα, ύποπτο για τον φόνο πέντε γειτόνων του, να κρυφτεί επί τέσσερις ημέρες, την ώρα που η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και η σύζυγος του Λαμάρ Νάβα. 

Το μακελειό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Κλίβελαντ του Τέξας, όταν οι γείτονες του 38χρονου Φρανσίσκο Οροπέσα του ζήτησαν να σταματήσει να πυροβολεί με το ημιαυτόματο τουφέκι του στην αυλή του, επειδή δεν μπορούσαν να κοιμίσουν το μωρό τους. Εκείνος, ως απάντηση, ξαναγέμισε το όπλο, μπήκε στο σπίτι των γειτόνων του και σκότωσε πέντε ανθρώπους – μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένα 8χρονο αγόρι.

Ο συλληφθείς είναι Μεξικανός υπήκοος και από το 2009 έχει απελαθεί τέσσερις φορές από τις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο αναπληρωτής σερίφης της κομητείας Σαν Ζασίντο, ο Τιμ Κιν, είπε ότι έχουν γίνει και άλλες συλλήψεις, αλλά δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τον ρόλο που έπαιξαν οι ύποπτοι αυτοί στο έγκλημα. «Όποιος βοήθησε αυτόν τον μανιακό σίγουρα αντιμετωπίζει κάποια θέματα, εξ όσων γνωρίζω», είπε ο Κιν.

Η τοπική, η πολιτειακή και η ομοσπονδιακή αστυνομία αναζητούσε τον 38χρονο επί τέσσερις ημέρες. Βρέθηκε τελικά την Τρίτη μέσα σε ένα ντουλάπι, κάτω από άπλυτα ρούχα, σε ένα σπίτι στην πόλη Κατ εντ Σουτ, στη γειτονική κομητεία Μοντγκόμερι. Η πόλη αυτή απέχει περίπου 27 χιλιόμετρα από το Κλίβελαντ. Αργότερα σήμερα θα προσαχθεί ενώπιον δικαστή και αναμένεται ότι θα του επιβληθεί εγγύηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο σερίφης Γκρεγκ Κέιπερς είπε την Τρίτη ότι το άτομο που παρείχε στις αρχές την πληροφορία για τη σύλληψη του Οροπέσα δικαιούται αμοιβή 80.000 δολαρίων.

Τα περισσότερα από τα θύματα πυροβολήθηκαν στο κεφάλι. Όλοι κατάγονταν από την Ονδούρα. Στο σπίτι όπου άνοιξε πυρ ο Οροπέσα ζούσαν συνολικά 10 άνθρωποι, όμως δεν ήταν όλοι συγγενείς μεταξύ τους.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή