Ολλανδός ΥΠΕΞ: «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας προκειμένου η Ρωσία να λογοδοτήσει» για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ολλανδός ΥΠΕΞ: «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας προκειμένου η Ρωσία να λογοδοτήσει» για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Ολλανδός ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία έχουν καταγραφεί 85.000 εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διασφαλίσσουμε ότι η Ρωσία θα λογοδοτήσει», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Βόπκε Χέκστρα, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την επίσκεψή του στην έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στην Χάγη.

Ο Ολλανδός ΥΠΕΞ συνέχισε μάλιστα προσθέτοντας ότι από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία έχουν καταγραφεί 85.000 εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, από την πλευρά του, δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να προσαχθεί στην δικαιοσύνη για τον πόλεμό του στην Ουκρανία. «Θέλουμε όλοι να δούμε έναν διαφορετικό Πούτιν εδώ στην Χάγη, τον Πούτιν που αξίζει να τιμωρηθεί για τις εγκληματικές του πράξεις εδώ, στην πρωτεύουσα του διεθνούς δικαίου», είπε κατά την ομιλίας του ο Ζελένσκι.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί όταν νικήσουμε. Οποιος προκαλεί πόλεμο πρέπει να κρίνεται», υπογράμμισε ο Ουκρανός ηγέτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή