Houston, We Have a Problem: Καθυστέρηση πτήσης λόγω… σμήνους μελισσών

Houston, We Have a Problem: Καθυστέρηση πτήσης λόγω… σμήνους μελισσών

Καθυστέρηση λόγω τεχνικού προβλήματος, καιρού ή αεροπορικής κίνησης έχουμε ακούσει. Καθυστέρηση λόγω... μελισσών, σπάνια

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθυστέρηση λόγω τεχνικού προβλήματος, καιρού ή αεροπορικής κίνησης έχουμε ακούσει. Καθυστέρηση λόγω… σμήνους μελισσών, σπάνια. 

Κι όμως, οι επιβάτες της πτήσης 1682 της Delta Airlines ήταν έτοιμοι να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος όταν ενημερώθηκαν πως ένα σμήνος μελισσών που είχε κάνει «κατάληψη» στο ένα φτερό είχε καθηλώσει το Α320 στο διεθνές αεροδρόμιο Τζορτζ Μπους του Χιούστον.

Ένας από τους επιβάτες, ο Ρόμπερτ Ερλ Γλεν φωτογράφισε το «φιλοτάξιδο» σμήνος. 

Σε παιγνιώδη διάθεση, η αεροπορική εταιρεία ενημέρωσε τους πελάτες της πως «φιλικό σμήνος μελισσών προφανώς θέλησε να μιλήσει με το φτερό για τα επαγγελματικά τους», χωρίς να παραλείψει πάντως να απολογηθεί για την ταλαιπωρία.

Τελικά, μετά από σχεδόν πέντε ώρες καθυστέρησης, το Airbus αναχώρησε αφότου οι υπάλληλοι εδάφους κατάφεραν να απομακρύνουν το σμήνος από το φτερό του.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συρροή μελισσών σε αεροπλάνο «είναι φαινόμενο σπάνιο, αλλά όχι ανήκουστο» και μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε εξωτερική δομή όπου τα έντομα βρίσκονται στη φύση. 

Πηγή: NBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή