Οργή για τα δύο νέα μαζικά φονικά στο Τέξας

Οργή για τα δύο νέα μαζικά φονικά στο Τέξας

Την προσωπική παρέμβαση του Τζο Μπάιντεν ώστε να υπάρξουν, επιτέλους, αποτελεσματικά νομοθετικά μέτρα για τον έλεγχο της οπλοκατοχής, προκάλεσε το νέο μακελειό που έλαβε χώρα σε προάστιο του Ντάλας, στο Τέξας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσωπική παρέμβαση του Τζο Μπάιντεν ώστε να υπάρξουν, επιτέλους, αποτελεσματικά νομοθετικά μέτρα για τον έλεγχο της οπλοκατοχής, προκάλεσε το νέο μακελειό που έλαβε χώρα σε προάστιο του Ντάλας, στο Τέξας, το περασμένο Σάββατο, όπου οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν.

«Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουμε αυτή την επιδημία και οι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο να σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, με αφορμή το 201ο κρούσμα μαζικών δολοφονιών εντός του 2023. Δράστης της νέας τραγωδίας ήταν ο 33χρονος Μαουρίσιο Γκαρσία, ο οποίος εξαπέλυσε βροχή από σφαίρες σε εμπορικό κέντρο του Αλεν, περί τα 40 χιλιόμετρα από το Ντάλας. Αστυνομικός που έτυχε να βρίσκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο καταδίωξε και τραυμάτισε θανάσιμα τον δράστη.

Οι διωκτικές αρχές πιθανολογούσαν ότι ο Γκαρσία, ο οποίος διέμενε σε μοτέλ, κοντά στο εμπορικό κέντρο, εμφορούνταν από νεοναζιστικές και ρατσιστικές απόψεις. Στο στήθος του φορούσε ένα σήμα με την επιγραφή RWDS, ακρωνύμιο που παραπέμπει στο «Εκτελεστικό Απόσπασμα της Δεξιάς», ενώ οι Αρχές ανακάλυψαν φιλοναζιστικές ιστοσελίδες τις οποίες πιστεύεται ότι παρακολουθούσε τακτικά. Τα τελευταία χρόνια, ο Γκαρσία είχε δουλέψει σε τουλάχιστον τρεις εταιρείες σεκιούριτι, έχοντας εκπαιδευτεί στη χρήση όπλων.

Σε ένα άλλο περιστατικό, την Κυριακή, ο 34χρονος Τζορτζ Αλβαρες παραβίασε κόκκινο σηματοδότη, έχασε τον έλεγχο του τζιπ που οδηγούσε και έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους και τραυματίζοντας 18. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Μπράουνσβιλ του Τέξας, στα σύνορα με το Μεξικό, που αντιμετωπίζει μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα από τη Λατινική Αμερική. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν από τη Βενεζουέλα. Χθες ασκήθηκε στον Αλβαρες δίωξη για ανθρωποκτονίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή