Πακιστάν: Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός, Ιμράν Χαν – «Απαγωγή» καταγγέλλει το κόμμα του

Πακιστάν: Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός, Ιμράν Χαν – «Απαγωγή» καταγγέλλει το κόμμα του

To πολιτικό κόμμα PTI του Χαν κατήγγειλε «απαγωγή», με τον βουλευτή Φαουάντ Σαουντρί να κάνει λόγο για «κατάληψη» του δικαστηρίου από τους Πακιστανούς κομάντος και «βασανισμούς των δικηγόρων». 

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη από τον στρατό ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Χαν, γνωστοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης ο βοηθός του. 

Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Geo TV, ο Χαν βρισκόταν στο δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ για την εκδίκαση υπόθεσης διαφθοράς στην οποία ήταν κατηγορούμενος. 

Όπως ανέφερε μάρτυρας στο Reuters, λίγο αφότου ο Χαν πέρασε την πύλη του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισλαμαμπάντ, στο κτήριο εισήλθε ομάδα κομάντος. Κατά άλλες πηγές, η σύλληψη έγινε έξω από το κτήριο των δικαστηρίων.

Τεθωρακισμένα οχήματα μπλόκαραν την είσοδο του δικαστηρίου ενώ ο Χαν απομακρύνθηκε λίγο αργότερα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ανέφερε ο ίδιος μάρτυρας. 

«Ο Ίμραν Χαν συνελήφθη για την υπόθεση Qadir Trust», γνωστοποίησε η αστυνομία του Ισλαμαμπάντ στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, αναφερόμενη σε μια υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην πρωθυπουργός.

Ωστόσο, τo πολιτικό κόμμα PTI του Χαν κατήγγειλε «απαγωγή», με τον βουλευτή Φαουάντ Σαουντρί να κάνει λόγο για «κατάληψη» του δικαστηρίου από τους Πακιστανούς κομάντος και «βασανισμούς των δικηγόρων». 

«Πήγε για τη διαδικασία λήψης δαχτυλικών αποτυπωμάτων και φωτογραφιών και από εκεί τον πήραν οι κομάντος» καταγγέλλει η Μουσαράτ Τζαμσέντ Τσιμά του ΡΤΙ. 

Ο Χαν, πρώην σταρ του κρίκετ, απομακρύνθηκε από την πρωθυπουργία πέρυσι τον Απρίλιο, έπειτα από πρόταση μομφής. Την περίοδο αυτή διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία για τις πρόωρες εκλογές του Οκτωβρίου. Τον Μάρτιο είχε ακυρωθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, αφού ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του και αστυνομικών που είχαν πάει στο σπίτι του για τον συλλάβουν.

Πηγή: Reuters/Al Jazeera 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή