Φινλανδία: Τραυματισμός 27 παιδιών από κατάρρευση πρόχειρης γέφυρας

Φινλανδία: Τραυματισμός 27 παιδιών από κατάρρευση πρόχειρης γέφυρας

Κάτοικοι της περιοχής, που είναι κοντά στο Ελσίνκι, λένε ότι η πεζογέφυρα ήταν από καιρό επίφοβη

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τραυματισμό 27 νέων, κυρίως ανηλίκων, προκάλεσε την Πέμπτη η κατάρρευση μιας πρόχειρης γέφυρας στη Φινλανδία, όπως αναφέρει η τοπική αστυνομία.

Επρόκειτο για μια προσωρινή γέφυρα υπό μορφή σκαλωσιάς σε εργοτάξιο οικοδομής στην περιοχή Ταπιόλα του Εσποο. Η πρόχειρη κατασκευή βρίσκεται κοντά στην είσοδο του σταθμού του μετρό Ταπιόλα.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας κάνουν λόγο για 24 πιο σοβαρά τραυματίες, που νοσηλεύονται σε τέσσερα νοσοκομεία της περιοχής, μεταξύ των οποίων κι ένα νοσοκομείο παίδων.

Η πλειονότητα των τραυματιών είναι παιδιά που βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή του δημοτικού σχολείου του Καλασάταμα στο μουσείο του Εσποο.

Τα παιδιά έπεσαν από ύψος πολλών μέτρων μετά την κατάρρευση της γέφυρας και τα τραύματά τους είναι ποικίλου βαθμού, κάποια θεωρούνται σοβαρά. Οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι κατάγματα άκρων και δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός από τους τραυματίες.

Της κατάρρευσης που συνέβη λίγο πριν τις 9.30 το πρωί της Πέμπτης προηγήθηκε ένας περίεργος ήχος, ανέφερε μαθητής που οριακά απέφυγε τον τραυματισμό. Κατά πληροφορίες η πρόχειρη γέφυρα ήταν από κόντρα πλακέ. Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι η πεζογέφυρα φαινόταν από καιρό επικίνδυνη. Στο σημείο του ατυχήματος γίνεται εδώ και μερικές εβδομάδες κατεδάφιση της πολυκατοικίας.

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο εξέφρασε τη λύπη του για το ατύχημα στο Twitter: «Συγκλονιστικά νέα για το ατύχημα στην Ταπιόλα. Η προσφορά υποστήριξης και βοήθειας είναι πλέον σημαντική», έγραψε ο πολιτειακός ηγέτης της χώρας.

Τη θλίψη και την ανησυχία της εξέφρασε και η απερχόμενη πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν: «Σοκαριστικά νέα από το Εσποο. Δύναμη στους τραυματίες του δυστυχήματος και στους οικείους τους. Η σκέψη μας είναι μαζί τους».

Στην επιχείρηση συμμετέχουν μονάδες διάσωσης και πρώτων βοηθειών από όλη την περιοχή της πρωτεύουσας Ελσίνκι, στην μητροπολιτική περιφέρεια της οποία ανήκει και το Εσποο.

Πηγή: Reuters, Helsingin Sanomat, YLE

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή