ΗΠΑ – Κίνα: Είχαν συναντήσεις στη Βιέννη με στόχο την «υπεύθυνη διαχείριση του ανταγωνισμού»

ΗΠΑ – Κίνα: Είχαν συναντήσεις στη Βιέννη με στόχο την «υπεύθυνη διαχείριση του ανταγωνισμού»

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, συναντήθηκε με τον κορυφαίο διπλωμάτη της Κίνας, Ουάνγκ Γι, και δεσμεύθηκαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, συναντήθηκε με τον κορυφαίο διπλωμάτη της Κίνας, Ουάνγκ Γι, αυτήν την εβδομάδα και οι δυο τους δεσμεύθηκαν να διατηρήσουν ανοικτές τις γραμμές επικοινωνίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Ο Τζέικ Σάλιβαν και ο Ουάνγκ Γι συναντήθηκαν στη Βιέννη χθες και σήμερα, και συζήτησαν για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων θεμάτων, ανέφερε σε ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος.

«Οι δύο πλευρές είχαν ειλικρινείς, ουσιαστικές και εποικοδομητικές συζητήσεις για: σημαντικά θέματα στη διμερή σχέση ΗΠΑ – Κίνας, θέματα παγκόσμιας και περιφερειακής ασφάλειας, τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, και θέματα Στενών (σ.σ. που συνδέονται με το Στενό της Ταϊβάν)», αναφέρει η αμερικανική πλευρά χαρακτηρίζοντας αυτές τις συναντήσεις «μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών που στόχο έχουν να παραμείνουν ανοικτές οι γραμμές επικοινωνίας και να διαχειριστούν υπεύθυνα τον ανταγωνισμό».

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν αυτόν τον σημαντικό στρατηγικό δίαυλο επικοινωνίας ώστε να προωθήσουν αυτούς τους σκοπούς», ανέφερε ο Λευκός Οίκος και πρόσθεσε πως οι συνομιλίες επιδίωξαν να οικοδομήσουν πάνω στη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στην Ινδονησία τον περασμένο Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή