Τουρκία: Η UEFA έτοιμη να πάρει από την Κωνσταντινούπολη τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ αν χρειαστεί

Τουρκία: Η UEFA έτοιμη να πάρει από την Κωνσταντινούπολη τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ αν χρειαστεί

Αποκαλύπτεται εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση μετεκλογικών ταραχών

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η UEFA συζήτησε με την Πορτογαλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει τον φετινό τελικό του Champions League αντί της Κωνσταντινούπολης, αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η UEFA φοβάται πιθανές αναταραχές στην Τουρκία λόγω των επικείμενων προεδρικών εκλογών, ο δεύτερος γύρος των οποίων αναμένεται στις 28 Μαΐου, εφόσον χρειαστεί. Ο τελικός του Champions League είναι προγραμματισμένος για τις 10 Ιουνίου.

Από την άποψη αυτή, σύμφωνα με την πηγή, η διοίκηση του οργανισμού διεξήγαγε άτυπες διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου σχετικά με την πιθανή μεταφορά του τελικού της διοργάνωσης από την Τουρκία.

Παράλληλα, η Daily Mail επισημαίνει επικαλούμενη πηγές της UEFA, ότι η συνομοσπονδία προς ώρας επιμένει να διεξαχθεί ο τελικός της διοργάνωσης στην Τουρκία και δεν προβλέπεται η μεταφορά της σε άλλη χώρα.

Η UEFA έχει ήδη αναβάλει δύο φορές τους τελικούς του Champions League από την Κωνσταντινούπολη. Το 2020, η διοργάνωση αποφάσισε να διεξαχθούν όλοι οι αγώνες στη Λισσαβώνα ξεκινώντας από τα προημιτελικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το 2021, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι έφτασαν στον τελικό του Champions League, οπότε η UEFA μετέφερε ξανά τον τελευταίο αγώνα της διοργάνωσης από την Κωνσταντινούπολη στο Πόρτο, καθώς η Τουρκία ήταν στη λίστα των χωρών κατά την επιστροφή από τις οποίες έπρεπε να παραμείνουν οι Βρετανοί σε καραντίνα.

Φέτος είχαν προηγηθεί ανησυχίες σχετικά με τη σεισμική ακολουθία στην Τουρκία, μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, αλλά τώρα κυριαρχούν οι φόβοι για τυχόν συγκρούσεις λόγω της αμφίρροπης εκλογικής αναμέτρησης.

Κατά σύμπτωση, την ίδια ώρα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξακολουθεί να αναζητεί έδρα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, που έχει προγραμματιστεί για τις 24 Μαΐου, με τη συμμετοχή δύο συλλόγων που έλκουν την καταγωγή της από την Κωνσταντινούπολη, δηλαδή την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Πηγή: Daily Mail

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή