Βρετανία: Κλήση για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στον Αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπερι

Βρετανία: Κλήση για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στον Αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπερι

Επιπλέον θα του επιβληθεί ποινή τριών βαθμών στο point system

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμο που ξεπερνά τις 500 λίρες καλείται να πληρώσει ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι, καθώς εντοπίστηκε από την τροχαία να οδηγεί με ταχύτητα πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Όπως αναφέρει το BBC, o Τζάστιν Γουέλμπι κινείτο προς την επίσημη κατοικία του με 40 χ.α.ώ. σε δρόμο με ανώτατο όριο τα 32 χ.α.ώ.

Επιπλέον θα του επιβληθεί ποινή τριών βαθμών στο point system.

Ο Γούελμπι παραδέχτηκε το παράπτωμα, που σημειώθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2022, δηλώνοντας ένοχος την Τετάρτη, την ίδια ημέρα που μίλησε στη Βουλή των Λόρδων κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης Σούνακ για τη μετανάστευση.

Ο Γουέλμπι ηγείται της Αγγλικανικής Εκκλησίας από το 2012. Υπήρξε στέλεχος πετρελαϊκής εταιρείας και είχε φοιτήσει στο Ιτον, όπου σπούδασαν και οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι. Συνέχισε τη φοίτηση στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Εντυπωσιακή όσο και ταχύτατη υπήρξε η αναρρίχησή του στην ιεραρχία της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Χειροτονήθηκε ιερέας το 1992, ενώ τον Νοέμβριο του 2011 ανέλαβε την επισκοπή του Ντέραμ.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή