Ουκρανία: Εκρήξεις στην υπό ρωσική κατοχή Λουχάνσκ

Ουκρανία: Εκρήξεις στην υπό ρωσική κατοχή Λουχάνσκ

Το Λουχανσκ είναι μία από τις τέσσερις περιοχές που μαζί με το Ντονέτσκ, τη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα, προσάρτησε παράνομα η Μόσχα τον περασμένο Σεπτέμβριο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκρήξεις αναφέρθηκαν πριν λίγο στην υπό ρωσική κατοχή περιοχή του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Στο Telegram αναφέρθηκε ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις και ότι ο καπνός ήταν ορατός πάνω από την πόλη, ενώ βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο δείχνει μια μεγάλη στήλη μαύρου καπνού.

Σπάνια έχει δεχθεί επίθεση από ουκρανικές δυνάμεις μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς είναι πέρα ​​από το βεληνεκές των πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς, όπως το HIMARS.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλέστηκε έναν πρώην αξιωματούχο στο Λουχάνσκ που είπε ότι «για πρώτη φορά οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυραύλους με βεληνεκές 150 χιλιομέτρων», μετά από τουλάχιστον δύο εκρήξεις στην πόλη αργά την Παρασκευή.

Η Λουχάνσκ είναι μία από τις τέσσερις περιοχές που μαζί με το Ντονέτσκ, τη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα, προσάρτησε παράνομα η Μόσχα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πριγκόζιν: Τα ψέματα του υπ. Άμυνας μπορεί να οδηγήσουν σε τραγωδία για τη Ρωσία

Νωρίτερα σήμερα, ο ιδρυτής και επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης «Βάγκνερ» Γεβγκένι Πριγκόζιν κάλεσε με επιστολή του τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να επισκεφθεί το Μπαχμούτ για να αξιολογήσει επί τόπου την κατάσταση.

Στην επιστολή του, που ανάρτησε η υπηρεσία τύπου της «Bάγκνερ» στο κανάλι της στο Telegram, γράφει ότι «αυτή τη στιγμή τα τμήματα της “Βάγκνερ” ελέγχουν περισσότερο από το 95% της πόλης Μπαχμούτ και συνεχίζουν την επίθεση για την πλήρη απελευθέρωση της». Παράλληλα επισημαίνει ότι «δίπλα στα τμήματα της ‘Βάγκνερ’ όπου βρίσκονται τμήματα του ρωσικού στρατού o εχθρός προέβη σε μια σειρά επιτυχημένες αντεπιθέσεις».

«Λαμβάνοντας υπ όψιν την δύσκολη επιχειρησιακή κατάσταση, καθώς και την πολυετή σας πείρα διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων, σας παρακαλώ να έλθετε στην περιοχή της πόλης Μπαχμούτ και να εκτιμήσετε μόνος σας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί», γράφει ο Πριγκόζιν στην επιστολή του η οποία καταλήγει με την φράση «Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, υπολογίζω στην ανταπόκριση σας».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή